Kotivinkki

Kyssäkaalikeitto

35 min
0
0

Kyssäkaalikeitto

Valmista vartissa helppo kyssäkaalikeitto. Viimeistele valmis keitto raejuustolla.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1kyssäkaali
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 1 rklöljyä
  • noin 1 lvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 prkraejuustoa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Huuhtele ja kuori kyssäkaali ja porkkanat. Leikkaa kasvikset tasakokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Lorauta öljy kattilaan. Lisää kasvikset, kun öljy on kuumaa. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.

3. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Mittaa joukkoon kasvisfondi.

4. Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Pehmennä makua halutessasi kermalla.

6. Kuumenna kyssäkaalikeitto. Lusikoi raejuustoa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä