


Kyssäkaalikeitto – soseuta vihreästä pallerosta helppo lounassoppa
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Kyssäkaalikeitto vaatii vaivaisen vartin valmisteluun ja toisen mokoman kasvisten kiehautukseen. Kun lisäät valmiiseen keittoon raejuustoa, nälkä pysyy loitolla pitkään!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kyssäkaali
2
porkkanaa
2
sipulia
1 rkl
öljyä
1 l
vettä
3 rkl
kasvisfondia
1 dl
ruokakermaa
1 prk
raejuustoa
- Huuhtele ja kuori kyssäkaali ja porkkanat. Leikkaa kasvikset tasakokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Lorauta öljy kattilaan. Lisää kasvikset, kun öljy on kuumaa. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
- Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Mittaa joukkoon kasvisfondi.
- Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Pehmennä makua halutessasi kermalla.
- Kuumenna kyssäkaalikeitto. Lusikoi raejuustoa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat