Kotivinkki

Kyssäkaalikeitto – soseuta vihreästä pallerosta helppo lounassoppa

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Kyssäkaalikeitto vaatii vaivaisen vartin valmisteluun ja toisen mokoman kasvisten kiehautukseen. Kun lisäät valmiiseen keittoon raejuustoa, nälkä pysyy loitolla pitkään!
3.8
0
Julkaistu: 8.6.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 1kyssäkaali
  • 2porkkanaa
  • 2sipulia
  • 1 rklöljyä
  • 1 lvettä
  • 3 rklkasvisfondia
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 prkraejuustoa
Tulosta
  1. Huuhtele ja kuori kyssäkaali ja porkkanat. Leikkaa kasvikset tasakokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Lorauta öljy kattilaan. Lisää kasvikset, kun öljy on kuumaa. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Mittaa joukkoon kasvisfondi.
  4. Anna kasvisten kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Pehmennä makua halutessasi kermalla.
  6. Kuumenna kyssäkaalikeitto. Lusikoi raejuustoa keiton pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi »