Kylmäsavusiikamousse

25 min
4.5
0

Kylmäsavusiikamousse

Kylmäsavusiikamousse tarjoillaan pienten rieskaleipästen päältä joulun alkuruokana tai pikkusuolaisena.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 100 gsavustettua siikaa (kylmäsavustettu)
  • 1 kplpunasipulia
  • 125 gsmetanaa
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gmätiä (siian)

Lisäksi

  • 3 kplrieskaa

Koristeluun

  • 50 gmätiä (siian)
  • 2 rkltuoretta tilliä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kylmäsavusiikamousse valmistuu näin:

Hienonna siika ja kuorittu punasipuli.

Vatkaa smetana sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kala, punasipuli, tilli, piparjuuritahna, sitruunamehu ja mustapippuri. Kääntele lopuksi joukkoon valutettu mäti.

Ota leivästä pienellä, teräväreunaisella sydänmuotilla palasia vadille (n. 20 kpl).

Ota kylmäsavusiikamoussesta soikeita pallosia kuumassa vedessä kastettujen lusikoiden avulla. Nosta palloset rieskapalojen päälle.

Koristele kylmäsavusiikamousse mädillä ja tillillä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä