


Kylmäsavusiikamousse
25 min
Kylmäsavusiikamousse tarjoillaan pienten rieskaleipästen päältä joulun alkuruokana tai pikkusuolaisena.
Reseptin ainekset
10 annosta
100 g
savustettua siikaa (kylmäsavustettu)
1 kpl
punasipulia
125 g
smetanaa
2 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tl
piparjuuritahnaa
1 tl
sitruunamehua
1/4 tl
mustapippuria
50 g
mätiä (siian)
Lisäksi
3 kpl
rieskaa
Koristeluun
50 g
mätiä (siian)
2 rkl
tuoretta tilliä
Kylmäsavusiikamousse – ohje::
Hienonna siika ja kuorittu punasipuli.
Vatkaa smetana sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita joukkoon kala, punasipuli, tilli, piparjuuritahna, sitruunamehu ja mustapippuri. Kääntele lopuksi joukkoon valutettu mäti.
Ota leivästä pienellä, teräväreunaisella sydänmuotilla palasia vadille (n. 20 kpl).
Ota kylmäsavusiikamoussesta soikeita pallosia kuumassa vedessä kastettujen lusikoiden avulla. Nosta palloset rieskapalojen päälle.
Koristele kylmäsavusiikamousse mädillä ja tillillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
