Kotivinkki

Kylmäsavulohimousse

30 min
2.33
0

Juhlavan lohimoussen valmistaminen ei voisi olla helpompaa. Tarvitset vain monitoimikoneen hyväteräisellä teholeikkurilla.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (8-10 annosta)

  • 200 gkylmäsavulohiviipaleita
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 rklkonjakkia
  • ripaus valkopippuria

Lisäksi

  • yht. 20-30viipaletta tummaa tai vaaleaa leipää, (esim. paahtoleipää
  • yht. 20-30saaristolaisleipää) tai hapankorppuja
  • 1 rklvoita
  • tillin oksia koristeluun

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Laita jääkaappikylmät kylmäsavulohiviipaleet ja 2 dl kermaa teholeikkurilla varustettuun monitoimikoneeseen. Aja hienoksi, tasaiseksi massaksi.

2. Vaahdota 1 dl kermaa toisessa kulhossa ja kaavi kalamassa kermavaahdon joukkoon. Mausta konjakilla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Paina halutessasi leipäviipaleista kuvioita tähtimuotilla. Paista leipätähdet rapeiksi voissa paistinpannulla. Esimerkiksi saaristolaisleipä ja kylmäsavulohimousse sopivat hyvin yhteen.  

4. Lusikoi lohimousse leipäpalojen päälle ja koristele pienillä tillin oksilla juuri ennen tarjoilua. Voit tarjota lohimoussen myös hapankorppupalojen päältä.

VINKKI Jauha leipäviipaleista yli jääneet palat monitoimikoneen teholeikkurilla. Muruseos sopii hyvin esimerkiksi kinkun ja joululaatikoiden pinnan rapeuttajaksi. Voit myös paistaa muruseosta voissa rapeaksi rouheeksi, joka sopii mainiosti keittojen ja salaattien päällä tarjottavaksi.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
2.33