


Kylmäsavulohimousse
30 min
Kylmäsavulohimoussen valmistaminen ei voisi olla helpompaa. Tarvitset vain monitoimikoneen hyväteräisellä teholeikkurilla.
Reseptin ainekset
8-10 annosta
200 g
kylmäsavulohiviipaleita
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
konjakkia
ripaus valkopippuria
Lisäksi
yht. 20-30
viipaletta tummaa tai vaaleaa leipää, (esim. paahtoleipää
yht. 20-30
saaristolaisleipää) tai hapankorppuja
1 rkl
voita
tillin oksia koristeluun
Kylmäsavulohimousse – ohje:
- Laita jääkaappikylmät kylmäsavulohiviipaleet ja 2 dl kermaa teholeikkurilla varustettuun monitoimikoneeseen. Aja hienoksi, tasaiseksi massaksi.
- Vaahdota 1 dl kermaa toisessa kulhossa ja kaavi kalamassa kermavaahdon joukkoon. Mausta konjakilla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Paina halutessasi leipäviipaleista kuvioita tähtimuotilla. Paista leipätähdet rapeiksi voissa paistinpannulla. Esimerkiksi saaristolaisleipä ja kylmäsavulohimousse sopivat hyvin yhteen.
- Lusikoi mousse leipäpalojen päälle ja koristele pienillä tillin oksilla juuri ennen tarjoilua. Voit tarjota kylmäsavulohimoussen myös hapankorppupalojen päältä.
Vinkki!
Jauha leipäviipaleista yli jääneet palat monitoimikoneen teholeikkurilla. Muruseos sopii hyvin esimerkiksi kinkun ja joululaatikoiden pinnan rapeuttajaksi. Voit myös paistaa muruseosta voissa rapeaksi rouheeksi, joka sopii mainiosti keittojen ja salaattien päällä tarjottavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat