Maku

Kvinoa-linssipata

40 min
4.5
0

Kvinoa-linssipata

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 kplsipuli
  • 0,5 kpltuore, punainen chili
  • 400 gkuorittuja tomaatteja
  • 200 gtomaattimurskaa
  • 2 dlluomukasvislientä
  • 4 dlkeitettyä kvinoaa
  • 1 tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1,5 tlpaprikajauhetta
  • 0,5 kpllimen mehua
  • 1 kplesikeitettyjä, punaisia linssejä (purkki eli 290 gr)

Lisukkeet

  • 1 kplavokado
  • 0,5 dlcheddar juustoa raastettuna (myös esim. mozzarellaraaste sopii)
  • 1/4 dltuoretta korianteria
  • 0,5 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Keitä kvinoa. 

Huuhtele linssit. 

Silppua sipulit. 

Kuullota sipuleita pannulla öljyssä, varo etteivät ne ruskistu. 

Silppua punainen chili. 

Lisää pannulle chili, tomaattimurska, kuoritut tomaatit (voit käyttää myös pelkkää tomaattimurskaa), kasvisliemi. 

Lisää mausteet ja sekoita hyvin. 

Anna porista miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia kannen alla. 

Lisää lopuksi linssit ja kvinoa ja anna porista vielä n. 15 minuuttia. 

Lisää mausteita jos tarvetta. 

Valmistele lisukkeet. 

Annostele pataa kulhoihin, koristele ja tarjoile höyryävän kuumana. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä