Kiepauta torttu kuuseksi – ja tähti tietysti latvaan! Kuusitorttuvartaat ovat joulukauden hupaisin herkku

2 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 40 min
Kuusitorttuvartaat tarjoillaan hauskasti tikunnokasta! Täytä voitaikinalevy paistonkestävällä marmeladilla, leikkaa suikaleiksi ja pujota kuusen muotoon varrastikkuihin. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla.
3
0
Julkaistu 9.12.2022


Reseptin ainekset (10 kpl)

  • 1 pkt (noin 500 g)esikaulittu, laskostettu voi- tai lehtitaikinalevy
  • ½ prk (à 280 g) paistonkestävää päärynämarmeladia (Vihreät kuulat, Fazer)
  • 1muna
  • 2 rkl tomusokeria

Lisäksi

  • 10 pitkää, puista varrastikkua
Tulosta

Kuusitorttuvartaat – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut veteen likoamaan.
  2. Levitä taikinalevy leivinalustalle ja kauli tasaiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm).
  3. Ota taikinan toisesta laidasta pienellä tähden muotoisella piparkakkumuotilla 10 palaa. Siirrä taikinatähdet leivinpaperin päälle pellille.
  4. Leikkaa taikinalevyn reuna suoraksi. Levitä päärynämarmeladia taikinalevyn toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Painele reunoista hyvin kiinni.
  5. Leikkaa levy pitkittäin 10 suikaleeksi. Kääntele suikaleet kuusen muotoon ja työnnä kukin taikinakuusi varrastikkuun pohjasta alkaen siten, että varrastikkuun jää muutama sentti tyhjää kuusen latvapuolelle.
  6. Siirrä kuuset varovasti taikinatähtien viereen pellille.
  7. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Voitele kuuset ja tähdet munalla ja paista 225-asteissa uunissa 8–10 minuuttia.
  8. Työnnä latvatähdet varrastikkuihin kypsinä. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele kuusitorttuvartaat tomusokerilla.

Vinkki!

Voit käyttää kuusitorttuvartaiden täytteenä myös muita paistonkestäviä marmeladeja tai esimerkiksi hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla. Ennen uuniin laittoa päälle voi ripotella esimerkiksi seesamin- tai unikonsiemeniä tai pähkinärouhetta.

Katso video kuusitorttuvartaiden taittelusta alta tai Instagramista:

Kommentoi »