


Kiepauta torttu kuuseksi – ja tähti tietysti latvaan! Kuusitorttuvartaat ovat joulukauden hupaisin herkku
2 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 40 min
Kuusitorttuvartaat tarjoillaan hauskasti tikunnokasta! Täytä voitaikinalevy paistonkestävällä marmeladilla, leikkaa suikaleiksi ja pujota kuusen muotoon varrastikkuihin. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla.
Reseptin ainekset
10 kpl
1 pkt (noin 500 g)
esikaulittu, laskostettu voi- tai lehtitaikinalevy
½ prk (à 280 g)
paistonkestävää päärynämarmeladia (Vihreät kuulat, Fazer)
1
muna
2 rkl
tomusokeria
Lisäksi
10
pitkää, puista varrastikkua
Kuusitorttuvartaat – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut veteen likoamaan.
- Levitä taikinalevy leivinalustalle ja kauli tasaiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm).
- Ota taikinan toisesta laidasta pienellä tähden muotoisella piparkakkumuotilla 10 palaa. Siirrä taikinatähdet leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa taikinalevyn reuna suoraksi. Levitä päärynämarmeladia taikinalevyn toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Painele reunoista hyvin kiinni.
- Leikkaa levy pitkittäin 10 suikaleeksi. Kääntele suikaleet kuusen muotoon ja työnnä kukin taikinakuusi varrastikkuun pohjasta alkaen siten, että varrastikkuun jää muutama sentti tyhjää kuusen latvapuolelle.
- Siirrä kuuset varovasti taikinatähtien viereen pellille.
- Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Voitele kuuset ja tähdet munalla ja paista 225-asteissa uunissa 8–10 minuuttia.
- Työnnä latvatähdet varrastikkuihin kypsinä. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele kuusitorttuvartaat tomusokerilla.
Vinkki!
Voit käyttää kuusitorttuvartaiden täytteenä myös muita paistonkestäviä marmeladeja tai esimerkiksi hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla. Ennen uuniin laittoa päälle voi ripotella esimerkiksi seesamin- tai unikonsiemeniä tai pähkinärouhetta.
Katso video kuusitorttuvartaiden taittelusta alta tai Instagramista:
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat