Kiepauta torttu kuuseksi – ja tähti tietysti latvaan! Kuusitorttuvartaat ovat joulukauden hupaisin herkku
2 h
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 40 minKuusitorttuvartaat tarjoillaan hauskasti tikunnokasta! Täytä voitaikinalevy paistonkestävällä marmeladilla, leikkaa suikaleiksi ja pujota kuusen muotoon varrastikkuihin. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla.
3
Kuvat
Julkaistu 9.12.2022

Kiepauta torttu kuuseksi – ja tähti tietysti latvaan! Kuusitorttuvartaat ovat joulukauden hupaisin herkku
Reseptin ainekset (10 kpl)
- 1 pkt (noin 500 g)esikaulittu, laskostettu voi- tai lehtitaikinalevy
- ½ prk (à 280 g) paistonkestävää päärynämarmeladia (Vihreät kuulat, Fazer)
- 1muna
- 2 rkl tomusokeria
Lisäksi
- 10 pitkää, puista varrastikkua
Kuusitorttuvartaat – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut veteen likoamaan.
- Levitä taikinalevy leivinalustalle ja kauli tasaiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm).
- Ota taikinan toisesta laidasta pienellä tähden muotoisella piparkakkumuotilla 10 palaa. Siirrä taikinatähdet leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa taikinalevyn reuna suoraksi. Levitä päärynämarmeladia taikinalevyn toiselle puoliskolle ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Painele reunoista hyvin kiinni.
- Leikkaa levy pitkittäin 10 suikaleeksi. Kääntele suikaleet kuusen muotoon ja työnnä kukin taikinakuusi varrastikkuun pohjasta alkaen siten, että varrastikkuun jää muutama sentti tyhjää kuusen latvapuolelle.
- Siirrä kuuset varovasti taikinatähtien viereen pellille.
- Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Voitele kuuset ja tähdet munalla ja paista 225-asteissa uunissa 8–10 minuuttia.
- Työnnä latvatähdet varrastikkuihin kypsinä. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele kuusitorttuvartaat tomusokerilla.
Vinkki!
Voit käyttää kuusitorttuvartaiden täytteenä myös muita paistonkestäviä marmeladeja tai esimerkiksi hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Suolaiset kuusivartaat saat, kun täytät taikinalevyn esimerkiksi pestolla tai nduja-tahnalla. Ennen uuniin laittoa päälle voi ripotella esimerkiksi seesamin- tai unikonsiemeniä tai pähkinärouhetta.
Katso video kuusitorttuvartaiden taittelusta alta tai Instagramista:

Joulupuu on taiteltu! Kuusitortut saavat muotonsa helpon ristikkotaittelun avulla – katso vaihekuvat
Meillä kotona

Kierretortut – joulutortut rullataan nyt kierteiksi ja täytetään trendikkäällä cookie butterilla
Maku

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maku

Sydäntortut – kiepauta joulun suloisimmat suupalat glögin kaveriksi!
Meillä kotona

Piparitortut – kaksi ihanaa jouluherkkua yhdellä puraisulla
Maku

Kukkatortut – täydellinen torttumalli takaa, että saat hilloa jokaisella suupalalla
Maku

Tuttu muoto, uudet maut! Ruistortut saavat täytteikseen graavilohta ja wasabilla maustettua tuorejuustoa
Meillä kotona

Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!
Maku