Joulupuu on rakennettu... potusta! Kuusiperunat ovat juhlakauden veikein tarjottava – näin valmistat ne

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Joulun hauskimmat perunat tikutetaan kuusiksi ja paistetaan rapeiksi airfryerissa tai uunissa. Roseepippuri, persilja ja parmesaani antavat kuusiperunoille sekä makua että väriä.
GL
KA
4
0
Julkaistu 2.12.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kuusiperunat

  • 4 isoa perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä tai suihkeoliiviöljyä
  • 1 tlroseepippuria rouhittuna
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dlparmesaanijuustoraastetta

Lisäksi

  • 4puista varrastikkua
Tulosta

Kuusiperunat − ohje:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Leikkaa perunoiden molemmilta sivuilta vinot viipaleet pois, jotta saat perunasta kuusen muotoisen. Leikkaa myös viipale perunan toisesta päästä pois, jotta kuusen alaosasta tulee tasainen.
  3. Leikkaa peruna poikittain ohuiksi viipaleiksi, niin että kuusen muoto säilyy.
  4. Pujota viipaleet varrastikkuun aloittaen kuusen pohjasta. Kierrä viipaleita eri suuntiin – eri suuntiin osoittavat viipaleiden kulmat ovat kuin kuusen oksia. Katkaise tikut sopivan pituisiksi.
  5. Voitele tai suihkuta perunat öljyllä. Ripottele perunoiden pintaan rouhittua roseepippuria, persiljaa, suolaa ja parmesaaniraastetta.
  6. Paista 3−4 perunaa kerrallaan airfryerissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Käännä perunat paiston puolessa välissä. Voit paistaa perunat myös uunipellillä tai vuoassa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Näin valmistat kuusiperunat: katso video alta!

Kommentoi »