


Joulupuu on rakennettu... potusta! Kuusiperunat ovat juhlakauden veikein tarjottava – näin valmistat ne
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Joulun hauskimmat perunat tikutetaan kuusiksi ja paistetaan rapeiksi airfryerissa tai uunissa. Roseepippuri, persilja ja parmesaani antavat kuusiperunoille sekä makua että väriä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kuusiperunat
4
isoa perunaa
1 rkl
oliiviöljyä tai suihkeoliiviöljyä
1 tl
roseepippuria rouhittuna
1 tl
kuivattua persiljaa
½ tl
suolaa
½ dl
parmesaanijuustoraastetta
Lisäksi
4
puista varrastikkua
Kuusiperunat − ohje:
- Pese ja kuori perunat.
- Leikkaa perunoiden molemmilta sivuilta vinot viipaleet pois, jotta saat perunasta kuusen muotoisen. Leikkaa myös viipale perunan toisesta päästä pois, jotta kuusen alaosasta tulee tasainen.
- Leikkaa peruna poikittain ohuiksi viipaleiksi, niin että kuusen muoto säilyy.
- Pujota viipaleet varrastikkuun aloittaen kuusen pohjasta. Kierrä viipaleita eri suuntiin – eri suuntiin osoittavat viipaleiden kulmat ovat kuin kuusen oksia. Katkaise tikut sopivan pituisiksi.
- Voitele tai suihkuta perunat öljyllä. Ripottele perunoiden pintaan rouhittua roseepippuria, persiljaa, suolaa ja parmesaaniraastetta.
- Paista 3−4 perunaa kerrallaan airfryerissa 180 asteessa noin 15 minuuttia. Käännä perunat paiston puolessa välissä. Voit paistaa perunat myös uunipellillä tai vuoassa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Näin valmistat kuusiperunat: katso video alta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat