Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kas, kuusen latvassa oksien alla

Kuusimetsän jäädykekakku – makeat marenkisienet keikkuvat kuusenkerkkäjäädykkeen sylissä

10 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 9 h 30 min

Suklaalastuilla ja marenkisienillä koristeltu kantokakku kätkee sisäänsä suussasulavaa kuusenkerkkäjäädykettä.

20.9.2024

Reseptin ainekset
10 annosta
1 (400 g)
mutakakku (gluteeniton)
2 dl
vispikermaa
rosmariinia
Kuusenkerkkäjäädyke
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
4 dl
vispikermaa
2–3 rkl
kuusenkerkkäjauhetta (esimerkiksi Arctic Warriors)
Marenkisienet
2
valkuaista
1¼ dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
½ tl
etikkaa tai sitruunanmehua
50 g
tummaa suklaata
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta
Suklaalastut
100 g
tummaa suklaata

Kuusimetsän jäädykekakku – ohje:

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (ø noin 20 cm) leivinpaperilla. Aseta mutakakku vuoan pohjalle.
  2. Tee jäädyke. Vaahdota kondensoitu maito ja kerma (4 dl). Mausta kuusenkerkkäjauheella. Kaada seos vuokaan mutakakun päälle. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä pakastimessa seuraavaan päivään.
  3. Valmista marenkisienet. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunanmehu ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lusikoi marenki pursotinpussiin.
  4. Pursota leivinpaperin päälle pellille korkeita ja kapeita marenkeja sienten jaloiksi sekä hieman matalampia ja leveämpiä lakeiksi.
  5. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes ne ovat kuivuneet kevyiksi ja rapeiksi. Jäähdytä.
  6. Sulata suklaa. Kasta sienten jalat suklaassa ja paina kiinni lakkeihin. Anna jähmettyä. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
  7. Tee suklaalastut. Leikkaa leivinpaperiarkki pitkittäin kahtia. Sulata suklaa. Levitä suklaa ohueksi kerrokseksi puolikkaan paperin päälle. Käännä paperi rullalle ja pane jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on kovettunut, avaa paperi, jolloin suklaa murtuu lastuiksi.
  8. Vaahdota kerma (2 dl). Irrota jäädyke vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Levitä jäädykkeen sivuille ohuelti kermavaahtoa. Paina suklaalastut kermaan kiinni. Siirrä kakku takaisin pakastimeen.
  9. Ota kakku pakastimesta juuri ennen tarjoilua. Asettele päälle marenkisienet ja rosmariininoksia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt