Kotivinkki

Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina

1 h 35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 20 min
Ihanasti kierteellä! Kurpitsavoipatongin keltaiset kierteet leivotaan valkosipulilla maustetusta kurpitsavoista. Psst, herkullista kurpitsavoita kannattaa tehdä kerralla reilu satsi!
MU
SO
KA
0
0
Julkaistu 27.10.2022


Reseptin ainekset (2 kpl)

  • 25 g hiivaa
  • 2½ dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl rouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)

Kurpitsa-voitäyte

  • 3 dl kurpitsasosetta
  • 50 g voita
  • 2valkosipulinkynttä

Pinnalle

  • kurpitsansiemeniä
  • auringonkukansiemeniä
Tulosta

Kurpitsavoipatonki leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat noin 30 x 40 -senttiseksi levyksi.
  4. Sekoita kurpitsasose ja hienonnetut valkosipulinkynnet huoneenlämpöiseen voihin.
  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy pidemmältä sivulta rullalle.
  6. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  7. Vedä terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein kohonneiden kurpitsavoipatonkien pintaan.
  8. Voitele kurpitsavoipatongit vedellä. Ripottele siemeniä pinnalle. Paista kurpitsavoipatonkeja 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Kommentoi »