Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina
1 h 35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 20 minIhanasti kierteellä! Kurpitsavoipatongin keltaiset kierteet leivotaan valkosipulilla maustetusta kurpitsavoista. Psst, herkullista kurpitsavoita kannattaa tehdä kerralla reilu satsi!
MU
SO
KA
0
Kuvat
Julkaistu 27.10.2022

Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 25 g hiivaa
- 2½ dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 6 dl rouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
Kurpitsa-voitäyte
- 3 dl kurpitsasosetta
- 50 g voita
- 2valkosipulinkynttä
Pinnalle
- kurpitsansiemeniä
- auringonkukansiemeniä
Kurpitsavoipatonki leivotaan näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat noin 30 x 40 -senttiseksi levyksi.
- Sekoita kurpitsasose ja hienonnetut valkosipulinkynnet huoneenlämpöiseen voihin.
- Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy pidemmältä sivulta rullalle.
- Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Vedä terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein kohonneiden kurpitsavoipatonkien pintaan.
- Voitele kurpitsavoipatongit vedellä. Ripottele siemeniä pinnalle. Paista kurpitsavoipatonkeja 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.

Patongit – pitkä kohotus ja ruskistettu voi tekevät näistä leivistä kerrassaan vastustamattomia
Maku

Patonki kolmella eri täytteellä – kokeile yrtti-, valkosipuli- sekä oliivivoita!
Maku

Patonki kaikilla herkuilla
Kotivinkki

Chorizo-vuohenjuustopatonki
Kotivinkki

Kuorrutettu patonki
Maku

Pähkinäiset patonkipalat
Maku

Keisarin patongit
Maku

Maalaispatonki
Maku