Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina

Munaton
Sokeriton
Kasvis
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min

Ihanasti kierteellä! Kurpitsavoipatongin keltaiset kierteet leivotaan valkosipulilla maustetusta kurpitsavoista. Psst, herkullista kurpitsavoita kannattaa tehdä kerralla reilu satsi!

27.10.2022
Reseptin ainekset
2 kpl
25 g
hiivaa
2½ dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
6 dl
rouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
Kurpitsa-voitäyte
3 dl
kurpitsasosetta
50 g
voita
2
valkosipulinkynttä
Pinnalle
kurpitsansiemeniä
auringonkukansiemeniä

Kurpitsavoipatonki leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat noin 30 x 40 -senttiseksi levyksi.
  4. Sekoita kurpitsasose ja hienonnetut valkosipulinkynnet huoneenlämpöiseen voihin.
  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy pidemmältä sivulta rullalle.
  6. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  7. Vedä terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein kohonneiden kurpitsavoipatonkien pintaan.
  8. Voitele kurpitsavoipatongit vedellä. Ripottele siemeniä pinnalle. Paista kurpitsavoipatonkeja 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt