


Kurpitsavoipatonki – ihanan rouheinen patonki kätkee sisäänsä mehevän sisuksen, tarjoa maukkaan kurpitsavoin kaverina
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Ihanasti kierteellä! Kurpitsavoipatongin keltaiset kierteet leivotaan valkosipulilla maustetusta kurpitsavoista. Psst, herkullista kurpitsavoita kannattaa tehdä kerralla reilu satsi!
Reseptin ainekset
2 kpl
25 g
hiivaa
2½ dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
6 dl
rouheisia sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
Kurpitsa-voitäyte
3 dl
kurpitsasosetta
50 g
voita
2
valkosipulinkynttä
Pinnalle
kurpitsansiemeniä
auringonkukansiemeniä
Kurpitsavoipatonki leivotaan näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa, noin 30 minuuttia.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat noin 30 x 40 -senttiseksi levyksi.
- Sekoita kurpitsasose ja hienonnetut valkosipulinkynnet huoneenlämpöiseen voihin.
- Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy pidemmältä sivulta rullalle.
- Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille saumapuoli alaspäin. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
- Vedä terävällä veitsellä viiltoja parin sentin välein kohonneiden kurpitsavoipatonkien pintaan.
- Voitele kurpitsavoipatongit vedellä. Ripottele siemeniä pinnalle. Paista kurpitsavoipatonkeja 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat