Kurpitsarisotto

35 min
3.9
1

Kurpitsarisotto

GL
KA
MU
1
3.9
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 10 dlkasvislientä
  • 600 gkurpitsaa (kuutioituna)
  • 1 dlsuppilovahveroita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.

Kuullota sipulisilppua laakeassa paistokasarissa öljyssä. Lisää kasariin kurpitsakuutiot ja suppilovahverot. Halutessasi voit pilkkoa sienet pienemmiksi. Kuumenna aineksia pannussa koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Kumoa pannuun riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Kaada viini pannulle. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää pari desiä kuumaa kasvislientä. Sekoittele. Lisää lientä pikkuhiljaa kerrallaan, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä napakkaa pureskeltaessa.

Lisää lopuksi voi ja parmesaanijuusto. Mausta kurpitsarisotto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile kurpitsarisotto heti.

•Koristele risotto halutessasi parmesaanilastuilla ja basilikalla.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä