


Syksyn satoa
Kurpitsamunakas on täydellinen brunssiherkku – yhdistelmä makeaa kurpitsaa ja suolaista pekonia!
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Vinkeän spagettikurpitsan pehmeä hedelmäliha paistetaan pikaisesti pannulla uunimunakkaan täytteeksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
½ (à 800 g)
spagettikurpitsa
1
sipuli
100 g
pekonia
2 dl
pannuvalmiita metsäsieniä kuutioituna
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
4
munaa
1 rs (200 g)
yrttimaustettua tuorejuustoa
2 dl
juustoraastetta
⅓ tl
mustapippuria
Kurpitsamunakas – ohje:
- Poista kurpitsasta siemenet. Kaavi hedelmäliha haarukalla leikkuulaudalle. Hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni.
- Paista sieniä uunin kestävällä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää öljy, pekonit, kurpitsat ja sipulit. Paista sekoitellen 10 minuuttia, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla.
- Sekoita munat ja tuorejuusto kulhossa. Kaada seos paistoksen päälle pannulle. Lisää juustoraaste.
- Pane pannu 225-asteisen uunin keskitasolle. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Viimeistele pippurilla.
Vinkki!
Jos et löydä spagettikurpitsaa, voit korvata sen kuorimaveitsellä ohueksi leikatulla myski- tai hokkaidokurpitsalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat