3,7(9)
Kurpitsaleipä – kranssin muotoon leivottu herkku on kuin luotu jaettavaksi!
Kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Kurpitsaleipä leivotaan kranssin muotoon. Erilaiset siemenet tuovat kurpitsaleipään näyttävyyttä ja rapsakkaa makua. Unohda veitsi, sillä kranssista on helppo murtaa paloja käsin!
Julkaistu 31.10.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 2 leipää
Kurpitsaleipä
3 dlkurpitsasosetta (myski tai hokkaido)
2 dlmaitoa tai vettä
50 ghiivaa
2 rklsiirappia
1 ½ tl suolaa
2 dlruis- tai kaurahiutaleita
noin 9 dlvehnäjauhoja
50 gvoita
Voiteluun
1kananmuna
Pinnalle
2 rklunikonsiemeniä
2 rklchiansiemeniä
2 rklkurpitsansiemeniä

Kurpitsaleipä – ohje:

  1. Lämmitä kurpitsasose ja maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet.
  2. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa olla napakan tuntuista.
  3. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Jaa kumpikin taikinapala vielä kahdeksaan osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
  5. Paina sämpylöiden keskelle reikä ja venytä ne isoiksi rinkeleiksi.
  6. Tee kaksi kranssia. Yhdistä kahdeksan rinkeliä toisiinsa ja nipistä rinkelin päät kiinni. Anna sämpyläkranssien kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  7. Voitele kranssit munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Tee kurpitsasose näin:

Paloittele kurpitsa ja paahda 200 asteessa 30–40 minuuttia. Jäähdytä, irrota kuoret ja soseuta sauvasekoittimella.

1 kommentti