Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsaleipä – kranssin muotoon leivottu herkku on kuin luotu jaettavaksi!

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kurpitsaleipä leivotaan kranssin muotoon. Erilaiset siemenet tuovat kurpitsaleipään näyttävyyttä ja rapsakkaa makua. Unohda veitsi, sillä kranssista on helppo murtaa paloja käsin!

31.10.2018
Reseptin ainekset
2 leipää
Kurpitsaleipä
3 dl
kurpitsasosetta (myski tai hokkaido)
2 dl
maitoa tai vettä
50 g
hiivaa
2 rkl
siirappia
1 ½ tl
suolaa
2 dl
ruis- tai kaurahiutaleita
noin 9 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
Voiteluun
1
kananmuna
Pinnalle
2 rkl
unikonsiemeniä
2 rkl
chiansiemeniä
2 rkl
kurpitsansiemeniä

Kurpitsaleipä – ohje:

  1. Lämmitä kurpitsasose ja maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet.
  2. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Taikina saa olla napakan tuntuista.
  3. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia.
  4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Jaa kumpikin taikinapala vielä kahdeksaan osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi.
  5. Paina sämpylöiden keskelle reikä ja venytä ne isoiksi rinkeleiksi.
  6. Tee kaksi kranssia. Yhdistä kahdeksan rinkeliä toisiinsa ja nipistä rinkelin päät kiinni. Anna sämpyläkranssien kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  7. Voitele kranssit munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Tee kurpitsasose näin:

Paloittele kurpitsa ja paahda 200 asteessa 30–40 minuuttia. Jäähdytä, irrota kuoret ja soseuta sauvasekoittimella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt