Valmista ensin kurpitsapyree. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet esim. jäätelökauhalla. Poista kuori ja pilko kuutioiksi. Keitä kurpitsakuutioita kattilassa vesitilkan kanssa n. 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta kurpitsat joko sauvasekoittimella tai blenderissä, anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet.
Toisessa kulhossa vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauhot vaahtoon, vatkaa koneella tasaiseksi. Lopuksi vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt kurpitsapyree (n. 220 g valmista pyreetä, eli vajaat 2 1/2 dl).
Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä paperisia vuokia koloissa. Täytä kolot vain noin puolilleen ja paista uunissa n. 15–20 minuutin ajan tai kunnes leivoksen keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Ota kuorrutteen aineet ajoissa huoneenlämpöön. Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri sileäksi, lisää tomusokeria desi kerrallaan kunnes koostumus on jäykähkö. Lisää lopuksi kondensoitu maito ja vatkaa sileäksi. Mikäli kuorrute on hieman löysää, voit antaa sen levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia tai kunnes se on sopivaa pursotettavaksi.
Pursota leivosten päälle haluamasi määrä kuorrutetta, voit halutessasi viimeistellä leivokset vielä lämmitetyllä kondensoidulla maidolla.