Maku

Kurpitsaiset sämpylät

1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
MU
KA
5
0
Julkaistu: 11.9.2005


Ainekset (30 kpl)

  • 500 gkurpitsaa (soseutettuna)
  • 6 dlvettä
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklhunajaa
  • 25 dlsämpyläjauhoja
Tulosta

Mittaa kulhoon kurpitsasose tai raaste, kädenlämpöinen vesi ja maito. Liuota joukkoon hiiva ja lisää suola sekä hunaja tai siirappi. Lisää jauhoja vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Jos käytät raastetta ja se on kuivahkoa, kannattaa jauhojen määrää vähentää. Alusta löysähkö taikina ja anna sen kohota peitettynä noin puoli tuntia. Älä vaivaa tai taputtele taikinaa enää lainkaan, sillä ilmakuplat tekevät sämpylöistä kuohkeita ja pehmeitä.

Nostele kohonneesta taikinasta lusikoiden avulla nokareita leivinpaperoiduille pelleille tai jauhota leivinpöytä, kumoa pöydälle taikina ja viipaloi se.

Ripsottele kurpitsaisten sämpylöiden pintaan vettä ja paista sämpylät 250-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi, noin 10 minuuttia/pelti.

Kommentoi »