Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsaiset sämpylät

1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
11.9.2005
Reseptin ainekset
30 kpl
500 g
kurpitsaa (soseutettuna)
6 dl
vettä
2 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 rkl
hunajaa
25 dl
sämpyläjauhoja

Mittaa kulhoon kurpitsasose tai raaste, kädenlämpöinen vesi ja maito. Liuota joukkoon hiiva ja lisää suola sekä hunaja tai siirappi. Lisää jauhoja vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Jos käytät raastetta ja se on kuivahkoa, kannattaa jauhojen määrää vähentää.

Alusta löysähkö taikina ja anna sen kohota peitettynä noin puoli tuntia. Älä vaivaa tai taputtele taikinaa enää lainkaan, sillä ilmakuplat tekevät sämpylöistä kuohkeita ja pehmeitä.

Nostele kohonneesta taikinasta lusikoiden avulla nokareita leivinpaperoiduille pelleille tai jauhota leivinpöytä, kumoa pöydälle taikina ja viipaloi se.

Ripsottele kurpitsaisten sämpylöiden pintaan vettä ja paista sämpylät 250-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi, noin 10 minuuttia/pelti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt