Maku

Kurpitsaiset sämpylät

1 h 30 min
5
0

Kurpitsaiset sämpylät

MU
KA
0
5
Teksti Sari Laatio, Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 500 gkurpitsaa (soseutettuna)
  • 6 dlvettä
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklhunajaa
  • 25 dlsämpyläjauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Mittaa kulhoon kurpitsasose tai raaste, kädenlämpöinen vesi ja maito. Liuota joukkoon hiiva ja lisää suola sekä hunaja tai siirappi. Lisää jauhoja vähitellen, samalla taikinaa sekoittaen. Jos käytät raastetta ja se on kuivahkoa, kannattaa jauhojen määrää vähentää. Alusta löysähkö taikina ja anna sen kohota peitettynä noin puoli tuntia. Älä vaivaa tai taputtele taikinaa enää lainkaan, sillä ilmakuplat tekevät sämpylöistä kuohkeita ja pehmeitä.

Nostele kohonneesta taikinasta lusikoiden avulla nokareita leivinpaperoiduille pelleille tai jauhota leivinpöytä, kumoa pöydälle taikina ja viipaloi se.

Ripsottele kurpitsaisten sämpylöiden pintaan vettä ja paista sämpylät 250-asteisessa uunissa kullankeltaisiksi, noin 10 minuuttia/pelti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä