Kotivinkki

Kurpitsaiset juustokakkupalat – mehevästä ja kuohkeasta levystä riittää useammallekin herkkusuulle

50 min
KA
5
0

Kurpitsainen juustokakku päättää minkä tahansa aterian herkullisesti. Voit leipoa levyn mainiosti jo edellisenä päivänä, sillä se pysyy pitkään mehevänä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 rklkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 200 gvoita sulatettuna
  • 2 dlkurpitsasosetta

Tuorejuustokerros

  • 1 rsmaustamatonta tuorejuustoa (200 g)
  • 1 prkvaniljarahkaa (200 g)
  • ½ dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 kananmunaa

Muruseos

  • 100 gvoita
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 1 ½ dlpekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 1 ½ dlkaurahiutaleita
  • 1 dlvehnäjauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kurpitsa-juustokakkupalat valmistuvat näin:

  1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sulata voi. Sekoita kurpitsasose voin joukkoon.
  3. Kääntele jauhoseos taikinaan parissa erässä vuorotellen kurpitsasose-voiseoksen kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, tärkkelys ja munat tasaiseksi. Lusikoi täyte pohjan päälle. Marmoroi taikinat yhteen vetämällä veitsellä taikinoiden läpi.
  5. Sulata voi. Sekoita sokeri, pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää. Anna jäähtyä kunnolla.
MITÄ PIDIT?
5