


Kurpitsaiset juustokakkupalat – mehevästä ja kuohkeasta levystä riittää useammallekin herkkusuulle
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kurpitsainen juustokakku päättää minkä tahansa aterian herkullisesti. Voit leipoa levyn mainiosti jo edellisenä päivänä, sillä se pysyy pitkään mehevänä.
Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 rkl
kanelia
1 tl
kardemummaa
200 g
voita sulatettuna
2 dl
kurpitsasosetta
Tuorejuustokerros
1 rs
maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
1 prk
vaniljarahkaa (200 g)
½ dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
2
kananmunaa
Muruseos
100 g
voita
1 ½ dl
fariinisokeria
1 ½ dl
pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 ½ dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
Kurpitsa-juustokakkupalat valmistuvat näin:
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Sulata voi. Sekoita kurpitsasose voin joukkoon.
- Kääntele jauhoseos taikinaan parissa erässä vuorotellen kurpitsasose-voiseoksen kanssa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri, tärkkelys ja munat tasaiseksi. Lusikoi täyte pohjan päälle. Marmoroi taikinat yhteen vetämällä veitsellä taikinoiden läpi.
- Sulata voi. Sekoita sokeri, pähkinärouhe, kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsää. Anna jäähtyä kunnolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat