Kaipaatko pientä vaihtelua arkiruokaan? Perinteinen pasta carbonara muuntautuu herkullisen meheväksi kurpitsacarbonaraksi, kun pilkot sekaan myskikurpitsaa. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
Pilko ja paista pekoni rapeaksi pienessä öljytilkassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia, sekoita nopeasti ja siirrä lautaselle jäähtymään.
Kuutio kurpitsa ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pekonin paistorasvassa noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
Kaada joukkoon kanaliemi ja anna porista 20 minuuttia ilman kantta, kunnes nesteen määrä on puoliutunut. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Muista ottaa keitinvettä talteen.
Sekoita kurpitsapyree hyvin valutettuun pastan kanssa. Lisää joukkoon myös pecorino ja tilkka pastan keitinvettä.
Jaa annokset lautasille ja viimeistele pekonimuruilla.