Kurpitsacarbonara
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kaipaatko pientä vaihtelua arkiruokaan? Perinteinen pasta carbonara muuntautuu herkullisen meheväksi kurpitsacarbonaraksi, kun pilkot sekaan myskikurpitsaa. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
3.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.3.2016

Kurpitsacarbonara
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kurpitsacarbonara
- 500 gspagettia
- 1 kplkeskikokoinen myskikurpitsa
- 1 kplsipuli
- 2 kplvalkosipulin kynttä
- 5 dlkanalientä
- 1 dlraastettua pecorinoa
- 0,5 dlpastan keitinvettä
- 1 rklöljyä
- mustapippuria
- suolaa
Pinnalle
- 100 gpekonia tai pancettaa
- 1 dltuoretta salviaa silputtuna
Kurpitsacarbonaran valmistus:
Pilko ja paista pekoni rapeaksi pienessä öljytilkassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia, sekoita nopeasti ja siirrä lautaselle jäähtymään.
Kuutio kurpitsa ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pekonin paistorasvassa noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
Kaada joukkoon kanaliemi ja anna porista 20 minuuttia ilman kantta, kunnes nesteen määrä on puoliutunut. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Muista ottaa keitinvettä talteen.
Sekoita kurpitsapyree hyvin valutettun pastan kanssa. Lisää joukkoon myös pecorino ja tilkka pastan keitinvettä.
Jaa annokset lautasille ja viimeistele pekonin murusilla.

Purjo-carbonara
Maku

Helppo pasta carbonara – klassikko, joka on lautasilla 15 minuutissa!
Kotivinkki

Pasta carbonara ilman kermaa
Maku

Spagetti carbonara
Maku

Spagettikurpitsa Carbonara
Maku

Pekoni-makaroonilaatikko
Maku

Jauheliha-nuudelikeitto
Kotivinkki

Fenkoli-tomaattipasta – helppo ja maukas arkiruoka
Maku

Helppo sitruunapasta
Maku

Härkis-pasta
Kotivinkki

Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena
Kotivinkki

Pasta primavera – raikas italialainen klassikko
Kotivinkki