


Kurpitsacarbonara
30 min
Kaipaatko pientä vaihtelua arkiruokaan? Perinteinen pasta carbonara muuntautuu herkullisen meheväksi kurpitsacarbonaraksi, kun pilkot sekaan myskikurpitsaa. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsacarbonara
500 g
spagettia
1 kpl
keskikokoinen myskikurpitsa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulin kynttä
5 dl
kanalientä
1 dl
raastettua pecorinoa
0,5 dl
pastan keitinvettä
1 rkl
öljyä
mustapippuria
suolaa
Pinnalle
100 g
pekonia tai pancettaa
1 dl
tuoretta salviaa silputtuna
Kurpitsacarbonara – ohje:
- Pilko ja paista pekoni rapeaksi pienessä öljytilkassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia, sekoita nopeasti ja siirrä lautaselle jäähtymään.
- Kuutio kurpitsa ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pekonin paistorasvassa noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
- Kaada joukkoon kanaliemi ja anna porista 20 minuuttia ilman kantta, kunnes nesteen määrä on puoliutunut. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Muista ottaa keitinvettä talteen.
- Sekoita kurpitsapyree hyvin valutettuun pastan kanssa. Lisää joukkoon myös pecorino ja tilkka pastan keitinvettä.
- Jaa annokset lautasille ja viimeistele pekonimuruilla.
Katso myös suosittu perinteisen pasta carbonaran resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat