3,3(6)
Kurpitsacarbonara
30 min
Kaipaatko pientä vaihtelua arkiruokaan? Perinteinen pasta carbonara muuntautuu herkullisen meheväksi kurpitsacarbonaraksi, kun pilkot sekaan myskikurpitsaa. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
31.3.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsacarbonara
500 gspagettia
1 kplkeskikokoinen myskikurpitsa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
5 dlkanalientä
1 dlraastettua pecorinoa
0,5 dlpastan keitinvettä
1 rklöljyä
mustapippuria
suolaa
Pinnalle
100 gpekonia tai pancettaa
1 dltuoretta salviaa silputtuna

Kurpitsacarbonara – ohje:

  1. Pilko ja paista pekoni rapeaksi pienessä öljytilkassa pannulla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia, sekoita nopeasti ja siirrä lautaselle jäähtymään.
  2. Kuutio kurpitsa ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota pekonin paistorasvassa noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
  3. Kaada joukkoon kanaliemi ja anna porista 20 minuuttia ilman kantta, kunnes nesteen määrä on puoliutunut. Soseuta tasaiseksi pyreeksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Muista ottaa keitinvettä talteen.
  5. Sekoita kurpitsapyree hyvin valutettuun pastan kanssa. Lisää joukkoon myös pecorino ja tilkka pastan keitinvettä.
  6. Jaa annokset lautasille ja viimeistele pekonimuruilla.

Katso myös suosittu perinteisen pasta carbonaran resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo