Kurpitsa-viikunasalaatti

Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 dlbulguria
- 1 kplmyskikurpitsa
- 1 rkloliiviöljyä
- 100 glehtikaalia
- 1 dlpekaanipähkinöitä
- 2 kplviikunoita
- 1 kplsalottisipulia
Kastike
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Sekoita haarukalla ja anna jäähtyä.
Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Laita kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Paahda kurpitsoja 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Nosta lehtikaalit pellille kurpitsojen viereen. Lisää mukaan pekaanipähkinät. Laita pelti takaisin uuniin ja paista 5 minuuttia.
Kokoa lautasille kurpitsakuutioita, lehtikaalia ja pekaanipähkinöitä. Sekoita joukkoon bulguria.
Lohko pestyt viikunat. Leikka salottisipuli ohuiksi siivuiksi. Lisää viikunat ja sipuli salaatti.
Sekoita kastikkeen öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastiketta salaatiin päälle.
Kokeile kastikkeeksi balsamicoa!