Maku

Kurpitsa-viikunasalaatti

0
0

Kurpitsa-viikunasalaatti

Syksyiseen salaattiin sopii ihanasti uunissa paahdettu kurpitsa, lehtikaali ja pekaanipähkinät. Lisää joukkoon tuoreita viikunoita ja salottisipulia. Nauti mauista ja väreistä hämäränä iltana!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 dlbulguria
  • 1 kplmyskikurpitsa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 100 glehtikaalia
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
  • 2 kplviikunoita
  • 1 kplsalottisipulia

Kastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Sekoita haarukalla ja anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Laita kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Paahda kurpitsoja 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Nosta lehtikaalit pellille kurpitsojen viereen. Lisää mukaan pekaanipähkinät. Laita pelti takaisin uuniin ja paista 5 minuuttia.

Kokoa lautasille kurpitsakuutioita, lehtikaalia ja pekaanipähkinöitä. Sekoita joukkoon bulguria.

Lohko pestyt viikunat. Leikka salottisipuli ohuiksi siivuiksi. Lisää viikunat ja sipuli salaatti.

Sekoita kastikkeen öljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastiketta salaatiin päälle.

Vinkki!

Kokeile kastikkeeksi balsamicoa!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä