Maku

Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan

45 min
3
1

Kauniit kurpitsa-pekonikierteet valmistuvat kätevästi valmiista voitaikinasta ja maistuvat taivaallisilta illanistujaisissa.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (5 kpl)

Kurpitsa-pekonikierteet

  • 1 pktvoitaikinaa (pakaste, 500 g)

Täyte

  • 1 dlkurpitsasosetta
  • 100 gpekonia
  • 1 dltuoretta salviaa (silputtuna)
  • 2 rklkurpitsansiemeniä
  • 100 ggruyèrejuustoraastetta

Voitelu

  • 1muna
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Kurpitsa-pekonikierteet valmistuvat näin:

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ne neliöiksi.

Silppua pekoni. Paista pannulla rapeaksi. Lisää salvia ja rouhitut kurpitsansiemenet ja pyöräytä pannulla. Levitä kurpitsaseos levyille ja ripottele pekonit päälle. Ripottele lopuksi pinnalle raastettua juustoa.

Kieritä neliöt tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin kahtia niin, että päähän jää noin sentin viilloton kohta. Käännä leikkuupinnat ylöspäin. Kieritä pötkylät toistensa ympäri niin, että leikkuupinnat ovat ylöspäin. Käännä syntynyt kierretanko ympyräksi ja nipistä kiinni.

Nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille. Sekoita munaan suola ja riko munan rakenne. Voitele kierteet.

Paista kierteitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki!

Kurpitsasose valmistuu kätevästi uunissa.

MITÄ PIDIT?
3