3,8(9)
Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Kauniit kurpitsa-pekonikierteet valmistuvat kätevästi valmiista voitaikinasta ja maistuvat taivaallisilta illanistujaisissa.
Reseptin ainekset
5 kpl
Kurpitsa-pekonikierteet
1 pktvoitaikinaa (pakaste, 500 g)
Täyte
1 dlkurpitsasosetta
100 gpekonia
1 dltuoretta salviaa (silputtuna)
2 rklkurpitsansiemeniä
100 ggruyèrejuustoraastetta
Voitelu
1muna
1/4 tlsuolaa

Kurpitsa-pekonikierteet valmistuvat näin:

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli ne neliöiksi.

Silppua pekoni. Paista pannulla rapeaksi. Lisää salvia ja rouhitut kurpitsansiemenet ja pyöräytä pannulla. Levitä kurpitsaseos levyille ja ripottele pekonit päälle. Ripottele lopuksi pinnalle raastettua juustoa.

Kieritä neliöt tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla pitkittäin kahtia niin, että päähän jää noin sentin viilloton kohta. Käännä leikkuupinnat ylöspäin. Kieritä pötkylät toistensa ympäri niin, että leikkuupinnat ovat ylöspäin. Käännä syntynyt kierretanko ympyräksi ja nipistä kiinni.

Nosta kierteet leivinpaperin päälle pellille. Sekoita munaan suola ja riko munan rakenne. Voitele kierteet.

Paista kierteitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki!

Kurpitsasose valmistuu kätevästi uunissa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo