Kotivinkki

Kurpitsa-kookoskeitto thaimaustein – täyteläinen ja samettisen pehmeä syysherkku

30 min
KA
4.6
0

Kurpitsa-kookoskeitto on maukas, lämmin ja juuri sopivan mausteinen – eli täydellinen valinta kirpsakoihin syysiltoihin! Granaattiomenan siemenet raikastavat thaimaustetun keiton.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Kurpitsa-kookoskeitto

  • 2 kghokkaido- tai myskikurpitsaa
  • 2sipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 rklsitruunaruohotahnaa
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkana- tai kasvisfondia
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlkkookoskermaa (165 g)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kurpitsa-kookoskeitto valmistuu näin:

  1. Halkaise kurpitsa ja poista rihmat ja siemenet. Kuori ja leikkaa kurpitsa paloiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää mausteet ja sekoittele vielä hetki.
  3. Lisää vesi, fondi, kala- ja soijakastike. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita kookoskerma joukkoon ja kuumenna höyryäväksi.
  5. Tarjoa kurpitsa-kookoskeiton kanssa erilaisia ripotteita, kuten granaattiomenan siemeniä, suolapähkinöitä, kookoslastuja ja kurpitsansiemeniä.

Vinkki!

Leikkaa iso kurpitsa lohkoiksi ja laita lohkot muutamaksi minuutiksi mikroon vesitilkan kanssa, niin kuoret irtoavat helpommin.

MITÄ PIDIT?
4.6