Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsakierrepullat

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.

6.10.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
3 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
8-9 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
500-700 g
myskikurpitsaa
1,5 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
50 g
voita
Lisäksi
1 kpl
kananmunaa voiteluun
3 rkl
raesokeria

Kurpitsakierrepullat valmistuvat näin:

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa muutamaan lohkoon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva.
  3. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
  5. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
  6. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi. 
  7. Kauli taikina levyksi noin 30 × 40 cm.
  8. Valmista täyte soseuttamalla paahdettu kurpitsa ja mausta se sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  9. Levitä täyte taikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa esimerkiksi 6 tai 12 osaan muffinssipellille. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
  10. 10
    Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele pullat halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt