


Kurpitsakierrepullat
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min
Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.
Reseptin ainekset
6 annosta
Taikina
3 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
8-9 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
500-700 g
myskikurpitsaa
1,5 dl
sokeria
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
50 g
voita
Lisäksi
1 kpl
kananmunaa voiteluun
3 rkl
raesokeria
Kurpitsakierrepullat valmistuvat näin:
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa muutamaan lohkoon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
- Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina levyksi noin 30 × 40 cm.
- Valmista täyte soseuttamalla paahdettu kurpitsa ja mausta se sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Levitä täyte taikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa esimerkiksi 6 tai 12 osaan muffinssipellille. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
- 10Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele pullat halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat