Maku

Kurpitsakierrepullat

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.
KA
4.2
0
Julkaistu 6.10.2017


Reseptin ainekset (6 annosta)

Taikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 8-9 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 500-700 gmyskikurpitsaa
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gvoita

Lisäksi

  • 1 kplkananmunaa voiteluun
  • 3 rklraesokeria
Tulosta

Kurpitsakierrepullat valmistuvat näin:

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa muutamaan lohkoon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva.
  3. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
  5. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
  6. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi. 
  7. Kauli taikina levyksi noin 30 × 40 cm.
  8. Valmista täyte soseuttamalla paahdettu kurpitsa ja mausta se sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  9. Levitä täyte taikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa esimerkiksi 6 tai 12 osaan muffinssipellille. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
  10. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele pullat halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.
Kommentoi »