Kurpitsa-kierrepullat

2 h 40 min
4.3
0

Kurpitsa-kierrepullat

Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

taikina

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 8-9 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

täyte

  • 500-700 gmyskikurpitsaa
  • 1,5 dlsokeria
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gvoita

lisäksi

  • 1 kplkanamunaa voiteluun
  • 3 rklraesokeria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa muutamaan lohkoon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva.

Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.

Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi. 

Kauli taikina levyksi noin 30 × 40 cm.

Valmista täyte soseuttamalla paahdettu kurpitsa ja mausta se sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sulatettu voi.

Levitä täyte taikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa esimerkiksi 6 tai 12 osaan muffinssipellille. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.

Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele pullat halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä