Kurpitsakierrepullat
2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
2 h Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 6.10.2017

Kurpitsakierrepullat
Reseptin ainekset (6 annosta)
Taikina
- 3 dlkevytmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1/2 tlsuolaa
- 1 rklkardemummaa
- 8-9 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
Täyte
- 500-700 gmyskikurpitsaa
- 1,5 dlsokeria
- 1 tlkanelia
- 1 tlvaniljasokeria
- 50 gvoita
Lisäksi
- 1 kplkananmunaa voiteluun
- 3 rklraesokeria
Kurpitsakierrepullat valmistuvat näin:
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa muutamaan lohkoon ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää voi ja loput jauhoista.
- Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina levyksi noin 30 × 40 cm.
- Valmista täyte soseuttamalla paahdettu kurpitsa ja mausta se sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Levitä täyte taikinan päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa esimerkiksi 6 tai 12 osaan muffinssipellille. Kohota peitettynä vielä noin 30 minuuttia.
- Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele pullat halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.