


Mikä salaatti
Kurpitsa-couscoussalaatti – kurpitsa paistuu uunissa vastustamattomaksi (ja samalla paahtuu kokonainen valkosipuli kastiketta varten!)
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Paahda kurpitsaviipaleet kuorineen Lähi-idästä inspiroituneeseen couscoussalaattiin. Salaatin kruunaa herkullinen jogurttikastike.
Reseptin ainekset
4 annosta pääruokana, 6 annosta alkupalasalaattina
1 kg
myskikurpitsaa
2
punasipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1½ tl
jauhettua juustokuminaa
1 tl
suolaa
Couscous
2½ dl
täysjyväcoucousta
1 tl
kuivattua minttua
¼ tl
jauhettua maustepippuria
¼ tl
suolaa
3½ dl
kiehuvaa vettä
1 tlk (380 g)
kikherneitä
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 rku
lehtipersiljaa
Valkosipulikastike
1
pieni kokonainen valkosipuli
2 dl
maustamatonta jogurttia (10 %)
½ dl
vaaleaa tahinia
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
Kurpitsa-couscoussalaatti – ohje:
- Pese myskikurpitsa huolellisesti. Halkaise pituussuunnassa, koverra siemenet ja leikkaa puolikkaat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit lohkoiksi.
- Laita kurpitsaviipaleet ja sipulit isoon kulhoon. Lisää öljy, juustokumina ja suola. Sekoita käsin nostellen ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Laita mukaan kokonainen valkosipuli kuorineen.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kurpitsaviipaleet ovat haarukalla kokeiltaessa pehmentyneet.
- Laita couscous, minttu, suola ja maustepippuri metalli- tai lasikulhoon. Kaada päälle kuuma vesi ja peitä kulho lautasella tai muovikelmulla. Anna turvota noin 10 minuuttia. Pöyhi couscous ilmavaksi haarukalla.
- Valuta kikherneet ja lisää kulhoon. Lisää babypinaatti ja hienonnettu lehtipersilja.
- Kokoa salaatti laakealle vadille. Levitä ensin osa couscouksesta ja lisää kurpitsaviipaleita. Lisää loput ainekset vuorotellen.
- Purista valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon ja murskaa haarukalla. Lisää jogurtti, tahini, sitruunanmehu ja suola. Sekoita kastikkeeksi ja tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat