


Raasteena säilötty
Kurkkurelissi – makean mausteinen lisuke on helppo valmistaa
24 h 15 min
{
Aktiivinen  15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Kurkkurelissi valmistetaan raastetusta avomaankurkusta ja maustetaan valkosipulilla, tillillä ja sinapinsiemenillä. Relissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
6
avomaankurkkua 
2
sipulia 
2
valkosipulinkynttä 
1 dl
hienonnettua tilliä 
Liemi
2 dl
valkoviinietikkaa 
1 dl
vettä 
1½ dl
sokeria 
1 rkl
karkeaa merisuolaa 
1 rkl
sinapinsiemeniä 
Kurkkurelissi – ohje:
- Pese ja raasta kurkut raastimen isolla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
 - Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä vielä pari minuuttia.
 - Purkita relissi puhtaisiin lasitölkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet säilykkeet jääkaappiin.
 - Kurkkurelissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta sen maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.
 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
