


Raasteena säilötty
Kurkkurelissi – makean mausteinen lisuke on helppo valmistaa
24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min
Kurkkurelissi valmistetaan raastetusta avomaankurkusta ja maustetaan valkosipulilla, tillillä ja sinapinsiemenillä. Relissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
6
avomaankurkkua
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua tilliä
Liemi
2 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1½ dl
sokeria
1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sinapinsiemeniä
Kurkkurelissi – ohje:
- Pese ja raasta kurkut raastimen isolla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä vielä pari minuuttia.
- Purkita relissi puhtaisiin lasitölkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet säilykkeet jääkaappiin.
- Kurkkurelissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta sen maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat