Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Raasteena säilötty

Kurkkurelissi – makean mausteinen lisuke on helppo valmistaa

24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min

Kurkkurelissi valmistetaan raastetusta avomaankurkusta ja maustetaan valkosipulilla, tillillä ja sinapinsiemenillä. Relissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.

15.9.2025
Reseptin ainekset
noin 1 litra
6
avomaankurkkua
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 dl
hienonnettua tilliä
Liemi
2 dl
valkoviinietikkaa
1 dl
vettä
1½ dl
sokeria
1 rkl
karkeaa merisuolaa
1 rkl
sinapinsiemeniä

Kurkkurelissi – ohje:

  1. Pese ja raasta kurkut raastimen isolla terällä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä vielä pari minuuttia.
  3. Purkita relissi puhtaisiin lasitölkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet säilykkeet jääkaappiin.
  4. Kurkkurelissi on syötävää jo seuraavana päivänä, mutta sen maku vain paranee, kun annat sen maustua viikon verran.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt