


Makean mausteinen lisuke
Kurkkupikkelssi – täydellinen lisuke moneen ja todella helppo tehdä
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Kurkkupikkelssi maustetaan valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä, mitkä antavat sille aavistuksen aasialaisen vivahteen. Kurkkupikkelssi on mainio hodareiden, hampurilaisten ja grilliruokien lisuke.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
6
avomaankurkkua
2
pientä punasipulia
1–2
valkosipulinkynttä
1 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1
punainen chili
3 rkl
tilliä hienonnettuna
Liemi
2½ dl
vettä
1½ dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
1 rkl
suolaa
Kurkkupikkelssi – ohje:
- Pese ja leikkaa kurkut pieniksi kuutioksi. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili.
- Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset liemeen ja kiehauta vielä. Jaa seos puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje purkit tiiviisti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä viileään.
- Anna tekeytyä vähintään vuorokausi, mielellään useampi päivä, jotta pikkelssin maku syvenee.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat