Maku

Kurkkukaviaari ja vehnäblinit

2 h 40 min
5
0

Kurkkukaviaari ja vehnäblinit

Tuhti ja rapea blini saa seurakseen raikkaan kurkkukaviaarin - täydellinen alkupala!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Blinit

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 15 ghiivaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkermaviiliä

Kurkkukaviaari

  • 1 kplkurkkua
  • 1/2 kplomenaa
  • 1/2 kplsipulia
  • 120 gsmetanaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 20 min

Aloita blinitaikinasta. Sekoita lämmin maito, hiiva ja suola. Erota keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen ja jauhot maitoon hyvin sekoittaen. Peitä taikina ja anna sen kohota ja hapantua 2–4 tuntia lämpimässä paikassa.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää vaahto sekä kermaviili taikinaan kevyesti nostellen. Paista blineiksi voissa blini- tai lettupannussa.

Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuori omena- ja sipulinpuolikkaat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot, smetana, mausteet ja tillisilppu juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kurkkukaviaari vastapaistettujen blinien kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä