Maku

Kurkkukaviaari ja vehnäblinit

2 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 20 min
Tuhti ja rapea blini saa seurakseen raikkaan kurkkukaviaarin - täydellinen alkupala!
4.3
0
Julkaistu 29.11.2006


Reseptin ainekset (6 annosta)

Blinit

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 15 ghiivaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkermaviiliä

Kurkkukaviaari

  • 1 kplkurkkua
  • 1/2 kplomenaa
  • 1/2 kplsipulia
  • 120 gsmetanaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
Tulosta

Aloita blinitaikinasta. Sekoita lämmin maito, hiiva ja suola. Erota keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen ja jauhot maitoon hyvin sekoittaen. Peitä taikina ja anna sen kohota ja hapantua 2–4 tuntia lämpimässä paikassa.

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää vaahto sekä kermaviili taikinaan kevyesti nostellen. Paista blineiksi voissa blini- tai lettupannussa.

Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuori omena- ja sipulinpuolikkaat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot, smetana, mausteet ja tillisilppu juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kurkkukaviaari vastapaistettujen blinien kanssa.

Kommentoi »