Kuorttisen trifle

2 h 30 min
5
0

Kuorttisen trifle

Trifle on ihan parasta, kun teet kaiken alusta alkaen itse! Tässä kulhokakussa lumoavat itse tehdyt marengit, kakku, hillo ja vaniljakastike. Suosittelemme!
Teksti Kuorttisen luomukanala, Emilia Kolari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Marengit

  • 4 kplvalkuaista (M-kokoisen luomumunan)
  • 2 dlsokeria

Mustaherukkahilloke

  • 1/2 dlvettä
  • 500 gmustaherukoita (1 litra)
  • 3 dlhillosokeria

Vaniljakastike

  • 3 dltäysmaitoa
  • 1/2 kplvaniljatankoa (siemenet)
  • 4 kplkeltuaista (M-kokoisen luomumunan)
  • 1 1/4 dlsokeria

Sokerikakku

  • 3 kplmunaa (isoa, esim. Kuorttisen XL-luomumunia)
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja

Kermavaahto

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (2 - 4 dl)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista trifle näin:

Tee ensin marengit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Pursota vaahdosta kekoja leivinpaperin päälle pellille. Kuivata marenkeja 120-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.

Valmista hilloke. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hilloke.

Tee vaniljakastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna sekoittaen juuri ja juuri kiehumispisteeseen. Älä keitä, vaan nosta kattila liedeltä. Jäähdytä vaniljakastike ja nosta se sitten peitettynä jääkaappiin, jolloin se paksuuntuu.

Vatkaa kakkupohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi  joukkoon jauhot nuolijalla käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kokoa trifle. Valele lasikulhon pohja hillokkeella. Revi puolet kakusta pohjalle pieniksi paloiksi, levitä kerros hilloa kakkupalojen päälle ja kaada palojen päälle puolet vaniljakastikkeesta. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset. Koristele trifle kermavaahdolla ja marengeilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä