Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuorttisen trifle

2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min

Trifle on ihan parasta, kun teet kaiken alusta alkaen itse! Tässä kulhokakussa lumoavat itse tehdyt marengit, kakku, hillo ja vaniljakastike. Suosittelemme!

Reseptin ainekset
10 annosta
Marengit
4 kpl
valkuaista (M-kokoisen luomumunan)
2 dl
sokeria
Mustaherukkahilloke
1/2 dl
vettä
500 g
mustaherukoita (1 litra)
3 dl
hillosokeria
Vaniljakastike
3 dl
täysmaitoa
1/2 kpl
vaniljatankoa (siemenet)
4 kpl
keltuaista (M-kokoisen luomumunan)
1 1/4 dl
sokeria
Sokerikakku
3 kpl
munaa (isoa, esim. Kuorttisen XL-luomumunia)
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
Kermavaahto
2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %) (2 - 4 dl)

Valmista trifle näin:

Tee ensin marengit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Pursota vaahdosta kekoja leivinpaperin päälle pellille. Kuivata marenkeja 120-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.

Valmista hilloke. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hilloke.

Tee vaniljakastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna sekoittaen juuri ja juuri kiehumispisteeseen. Älä keitä, vaan nosta kattila liedeltä. Jäähdytä vaniljakastike ja nosta se sitten peitettynä jääkaappiin, jolloin se paksuuntuu.

Vatkaa kakkupohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi  joukkoon jauhot nuolijalla käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kokoa trifle. Valele lasikulhon pohja hillokkeella. Revi puolet kakusta pohjalle pieniksi paloiksi, levitä kerros hilloa kakkupalojen päälle ja kaada palojen päälle puolet vaniljakastikkeesta. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset. Koristele trifle kermavaahdolla ja marengeilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt