


Kuorrutetut mustikkamuffinit
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Saat mustikkamuffinien kuorrutukseen kauniit raidat, kun kääntelet mustikkasoseen vain kevyesti tuorejuusto-tomusokeriseoksen joukkoon.
Reseptin ainekset
10-12 annosta
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita sulatettuna
100 g
kermaviiliä
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
mustikoita
Kuorrutus
1 prk
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1 rkl
mustikkasosetta
mustikoita koristeluun
1. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi. Lisää rasva ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita.
2. Soseuta mustikat ja ota sivuun 1 rkl. Lisää loppu sose taikinaan. Kääntele sekaisin.
3. Jaa taikina muffinivuokiin, ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä mustikkamuffinit ennen kuorruttamista.
4. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sivuun laitettu mustikkasose. Kääntele varovasti sekaisin, jotta kuorrutukseen jää raitoja. Pursota tai nostele kuorrutus mustikkamuffinien päälle. Koristele mustikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat