Kotivinkki

Kuorrutetut mustikkamuffinit

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Saat mustikkamuffinien kuorrutukseen kauniit raidat, kun kääntelet mustikkasoseen vain kevyesti tuorejuusto-tomusokeriseoksen joukkoon.
3.5
0
Julkaistu: 8.8.2014


Ainekset (10-12 annosta)

  • 2kananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gvoita sulatettuna
  • 100 gkermaviiliä
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 ½ dlmustikoita

Kuorrutus

  • 1 prkmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 rklmustikkasosetta
  • mustikoita koristeluun
Tulosta

1. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi. Lisää rasva ja kermaviili. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita. 

2. Soseuta mustikat ja ota sivuun 1 rkl. Lisää loppu sose taikinaan. Kääntele sekaisin.

3. Jaa taikina muffinivuokiin, ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä mustikkamuffinit ennen kuorruttamista.

4. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sivuun laitettu mustikkasose. Kääntele varovasti sekaisin, jotta kuorrutukseen jää raitoja. Pursota tai nostele kuorrutus mustikkamuffinien päälle. Koristele mustikoilla.

Kurkkaa myös nämä muffinssireseptit!

Kommentoi »