Sekoita puurohiutaleet, sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri keskenään. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42-asteiseksi) ja kaada joukkoon. Mittaa taikinaan lopuksi vehnäjauhot ja pullomargariini. Sekoita ja kääntele puuhaarukalla tasaiseksi, taikina on kuin tuhtia puuroa. Peitä leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia. Kuopaise taikina sämpylöiksi leipurin lastalla kulhon reunaa myöten ja vieritä puikulan muotoiset sämpylät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 15 minuuttia. Pirskota kuopaisusämpylöiden pintaan vettä, jotta niiden pinta rapeutuu uunissa. Paista kuopaisusämpylöitä 250-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.