


Kuohkea vaniljakastike – makeiden piirakoiden paras kaveri
Kaada maito pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsen tai pienen lusikan kärjellä maitoon ja tiputa vaniljatangon palat kattilaan maidon sekaan. Kuumenna maito kiehuvaksi ja anna sen hautua hiljalleen 10 minuuttia.
Ota vaniljatangon palat pois kattilasta. Lisää sokeri. Sekoita maissitärkkelysjauhot desiin kylmää maitoa ja lisää seos ohuena nauhana kiehuvan kuumaan liemeen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna tärkkelyksen kypsyä 2–3 minuuttia hiljaa poreillen. Ripottele hiukan sokeria pinnalle ja jäähdytä kastike.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, ja sekoita vaahto kevyesti nostellen vaniljakastikkeeseen. Tarjoa kuohkea vaniljakastike esimerkiksi puolukkapiirakan kanssa.