Maku

Kuningatarpiiras

2 h 5 min
3.9
0

Kuningatarpiiras

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 1 kplsitruunaa
  • 6 kplkeltuaista
  • 400 gkondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
  • 1 rklvaniljasokeria

Lisäksi

  • 3 dlmustikoita
  • 3 dlvadelmia

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta keltaista kuorta 1–2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset esimerkiksi marengin tekoon tai munakkaaseen. Voit myös pakastaa valkuaiset.

Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon sitruunanmehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.

Kypsennä torttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Halutessasi voit pakastaa piiraan tässä vaiheessa.

Siirrä piiras tarjoiluvadille. Levitä tortun pintaan reilusti marjoja.

  • Kuningatarpiiraan seuraan sopii vaniljasokerilla maustettu kermavaahto.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä