Kuningatar-minipavlovat

1 h 20 min
4.3
0

Kuningatar-minipavlovat

GL
0
4.3
Minipavlovat ovat kuninkaallinen päätös kesäiselle aterialle. Makea ja rapea marenki on kuin tehty raikkaiden marjojen kumppaniksi!
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlmascarponejuustoa
  • 2 rkltomusokeria
  • 1 1/2 dlmustikoita (tuoreita)
  • 1 1/2 dlvadelmia (tuoreita)

Lisäksi

  • sitruunamelissan lehtiä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja mutta se ei ole vielä kovaa.

Sekoita valkuaisvaahdon joukkoon sokeri neljässä osassa ja vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. Vatkaa, kunnes valkuaissokerivaahto on paksua ja kiiltävää, ainakin 5 minuuttia.

Pursota tai lusikoi leivinpaperille 8–10 ympyränmuotoista marenkia.

Paista 20–25 minuuttia, tai kun-nes marengit ovat pinnalta rapeita. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä ja kuivua jälkilämmössä noin tunti.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri. Lusikoi jäähtyneiden marenkien päälle kermaseosta ja marjoja. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä