


Makea kukkaseppelejäädyke on suven kaunein jälkiruoka – kirsikkahillokkeen ja mascarponen yhdistelmä on todellista kesäpäivän luksusta!
6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min
Kirsikoilla ja seljankukkamehulla maustettu kukkaseppelejäädyke koristellaan juhannustaioista tuttuun tapaan sen seitsemällä kukkasella. Raidat mascarponejäädyke saa seljankukkamehutiivisteessä keitetystä kirsikkahillokkeesta.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
6 dl
vispi- tai kuohukermaa
2 prk (à 250 g)
mascarponejuustoa
3 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
½
sitruunan mehu
Kirsikkahilloke
250 g
kivettömiä tuoreita tai pakastekirsikoita ((esim. Pirkka) )
¾ dl
seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
3 rkl
sokeria
Lisäksi
syötäviä kukkia (esim. pelargoni, leimunkukka, miniverbena, sarviorvokki, rautayrtti, kurkkuyrttikukka ja neilikka)
Kukkaseppelejäähdyke – ohje:
- Valmista ensin kirsikkahilloke. Paloittele kivettömät kirsikat. Laita kirsikat, mehutiiviste ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vuoraa rengasvuoka (noin 1,5 l) kelmulla.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponet ja sokerit sekä lopuksi sitruunanmehu.
- Levitä vuoan pohjalle kerros jäädykemassaa ja sen päälle puolet kirsikkahillokkeesta. Levitä taas jäädykemassaa ja toinen puoli kirsikkahillokkeesta sekä päällimmäiseksi loput jäädykemassasta.
- Käännä kelmun reunat jäädykkeen päälle, laita tarvittaessa lisää kelmua.
- Laita jäädyke pakastimeen jäätymään vähintään kuudeksi tunniksi.
- Ota jäädyke pakastimesta, avaa kelmut ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla.
Vinkki!
Koristeeksi käyvät myös muut kukat, jotka on kasvatettu ilman torjunta-aineita ja kasvunsääteitä. Voit varmistaa kukkien myrkyttömyyden HUS:n kasviluettelosta: hus.fi/haku/ myrkytystietokeskus.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat