Maku

Makea kukkaseppelejäädyke on suven kaunein jälkiruoka – kirsikkahillokkeen ja mascarponen yhdistelmä on todellista kesäpäivän luksusta!

6 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h
Kirsikoilla ja seljankukkamehulla maustettu kukkaseppelejäädyke koristellaan juhannustaioista tuttuun tapaan sen seitsemällä kukkasella. Raidat mascarponejäädyke saa seljankukkamehutiivisteessä keitetystä kirsikkahillokkeesta.
GL
MU
KA
0
0
Julkaistu: 22.6.2021


Ainekset (8–10 annosta )

  • 6 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 2 prk (à 250 g) mascarponejuustoa
  • 3 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu

Kirsikkahilloke

  • 250 g kivettömiä tuoreita tai pakastekirsikoita ((esim. Pirkka) )
  • ¾ dl seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
  • 3 rklsokeria

Lisäksi

  • syötäviä kukkia (esim. pelargoni, leimunkukka, miniverbena, sarviorvokki, rautayrtti, kurkkuyrttikukka ja neilikka)
Tulosta

Kukkaseppelejäähdyke valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin kirsikkahilloke. Paloittele kivettömät kirsikat. Laita kirsikat, mehutiiviste ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Vuoraa rengasvuoka (noin 1,5 l) kelmulla.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponet ja sokerit sekä lopuksi sitruunanmehu.
  4. Levitä vuoan pohjalle kerros jäädykemassaa ja sen päälle puolet kirsikkahillokkeesta. Levitä taas jäädykemassaa ja toinen puoli kirsikkahillokkeesta sekä päällimmäiseksi loput jäädykemassasta.
  5. Käännä kelmun reunat jäädykkeen päälle, laita tarvittaessa lisää kelmua.
  6. Laita jäädyke pakastimeen jäätymään vähintään kuudeksi tunniksi.
  7. Ota jäädyke pakastimesta, avaa kelmut ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla.

Vinkki!

Koristeeksi käyvät myös muut kukat, jotka on kasvatettu ilman torjunta-aineita ja kasvunsääteitä. Voit varmistaa kukkien myrkyttömyyden HUS:n kasviluettelosta: hus.fi/haku/ myrkytystietokeskus.

Kommentoi »