Makea kukkaseppelejäädyke on suven kaunein jälkiruoka – kirsikkahillokkeen ja mascarponen yhdistelmä on todellista kesäpäivän luksusta!
6 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
6 h Kirsikoilla ja seljankukkamehulla maustettu kukkaseppelejäädyke koristellaan juhannustaioista tuttuun tapaan sen seitsemällä kukkasella. Raidat mascarponejäädyke saa seljankukkamehutiivisteessä keitetystä kirsikkahillokkeesta.
GL
MU
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.6.2021

Makea kukkaseppelejäädyke on suven kaunein jälkiruoka – kirsikkahillokkeen ja mascarponen yhdistelmä on todellista kesäpäivän luksusta!
Reseptin ainekset (8–10 annosta )
- 6 dlvispi- tai kuohukermaa
- 2 prk (à 250 g) mascarponejuustoa
- 3 dltomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ sitruunan mehu
Kirsikkahilloke
- 250 g kivettömiä tuoreita tai pakastekirsikoita ((esim. Pirkka) )
- ¾ dl seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
- 3 rklsokeria
Lisäksi
- syötäviä kukkia (esim. pelargoni, leimunkukka, miniverbena, sarviorvokki, rautayrtti, kurkkuyrttikukka ja neilikka)
Kukkaseppelejäähdyke valmistetaan näin:
- Valmista ensin kirsikkahilloke. Paloittele kivettömät kirsikat. Laita kirsikat, mehutiiviste ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vuoraa rengasvuoka (noin 1,5 l) kelmulla.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponet ja sokerit sekä lopuksi sitruunanmehu.
- Levitä vuoan pohjalle kerros jäädykemassaa ja sen päälle puolet kirsikkahillokkeesta. Levitä taas jäädykemassaa ja toinen puoli kirsikkahillokkeesta sekä päällimmäiseksi loput jäädykemassasta.
- Käännä kelmun reunat jäädykkeen päälle, laita tarvittaessa lisää kelmua.
- Laita jäädyke pakastimeen jäätymään vähintään kuudeksi tunniksi.
- Ota jäädyke pakastimesta, avaa kelmut ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla.
Vinkki!
Koristeeksi käyvät myös muut kukat, jotka on kasvatettu ilman torjunta-aineita ja kasvunsääteitä. Voit varmistaa kukkien myrkyttömyyden HUS:n kasviluettelosta: hus.fi/haku/ myrkytystietokeskus.

Rullajäätelö on hellepäivän veikeä herkku! Näin valmistat kaukomatkalta tuttua hittijäätelöä kotona
Maku

Maailman paras jäätelökakku
Kotivinkki

Mustikkajäädykepiirakka ihastuttaa perinteisestä mustikkapiirakasta tutulla makumaailmalla – pohja syntyy kaurakekseistä, kuohkea täyte kondensoidusta maidosta
Maku

Vadelmasemifreddo
Maku

Haussa juhlava mutta helppo jälkkäri? Tee raikas marenki-lakkajäädyke
Kotivinkki

Raparperisorbetti
Kotivinkki

Tässä tulee helppojen kesäherkkujen ykkönen! Kääretorttu-jäätelökakku valmistuu vaikka kaupan valmiista kääretortusta
Maku

Keksi-jäätelökakku – upea koristelu tekee jätskikakusta juhlavan
Maku