


Kesän kauneimmat lättyset! Kukkaletut tekevät lettukesteistä entistäkin ihanammat – katso ohje
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Syötävät kukat ovat valloittaneet kotikeittiöt. Kesän kunniaksi ohukaisetkin puetaan kukkapukuun. Suloiset kukkaletut ovat pihajuhlien varma hitti niin lapsille kuin aikuisillekin, nappaa ohje!
Reseptin ainekset
10 kpl
2
kananmunaa
5 dl
täysmaitoa
1 rkl
sokeria
¾ tl
suolaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
syötäviä kukkia, kuten sarviorvokkeja, ruiskaunokin terälehtiä ja viisikkejä
Kukkaletut – ohje:
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sokeri ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Sulata voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä taikinaan.
- Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
- Kaada kuumalle lettupannulle taikinaa, ja anna sen paistua noin minuutin ajan.
- Asettele pinnalle kevyesti painellen syötäviä kukkia. Käännä lettu varovasti ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
- Viimeistele letut tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Katso myös ikisuosittu perinteisen lettutaikinan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat