Kesän kauneimmat lättyset! Kukkaletut tekevät lettukesteistä entistäkin ihanammat – katso ohje
1 h 40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h Syötävät kukat ovat valloittaneet kotikeittiöt. Kesän kunniaksi ohukaisetkin puetaan kukkapukuun. Suloiset kukkaletut ovat pihajuhlien varma hitti niin lapsille kuin aikuisillekin, nappaa ohje!
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.6.2022

Kesän kauneimmat lättyset! Kukkaletut tekevät lettukesteistä entistäkin ihanammat – katso ohje
Reseptin ainekset (10 kpl)
- 2kananmunaa
- 5 dltäysmaitoa
- 1 rklsokeria
- ¾ tlsuolaa
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 50 gvoita
- syötäviä kukkia, kuten sarviorvokkeja, ruiskaunokin terälehtiä ja viisikkejä
Kukkaletut – ohje:
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sokeri ja suola. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Sulata voi ja sekoita se hieman jäähtyneenä taikinaan.
- Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
- Kaada kuumalle lettupannulle taikinaa, ja anna sen paistua noin minuutin ajan.
- Asettele pinnalle kevyesti painellen syötäviä kukkia. Käännä lettu varovasti ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
- Viimeistele letut tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Lettukestien kuningatar! Lettukakku kohoaa korkeuksiin, kun täytät välit marjoilla, rahkalla ja kermavaahdolla
Maku

Sievistä sievimmät kakkukoristeet! Kandeeratut ja prässätyt kukat valmistuvat helposti – katso ohjeet

Viehkein kakku kautta aikojen? Kuivakukkakakku on kuin kukkaniitty, joka kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja lime-pistaasimoussea
Maku

Lettutaikina – ohje, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Kaunis kuin maalaus! Kukkafocaccia on kevään ihanin ilmiö – suloinen lämpimäinen tuo kotiin kukkivan niityn ja leivän tuoksun

Ranskalainen lettukakku on hienostunut mutta mutkaton klassikko – suklaisen mille crepen välissä maistuu pehmeä mousse
Maku

Tee mehevät mustaherukkapannarit puutarhan marjoista – hunajaraidat ja kunnon kaurakermapilvi viimeistelevät jälkkärin
Kotivinkki

Pannarimurot ovat hauskin aamupala ikinä! Näin teet maailmalla hitiksi nousseet minipannukakut
Maku