Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaalipihvit kahdella kastikkeella – pecorinolla terästetty majoneesikastike ja raikas salsa verde kruunaavat grilliherkun

30 min

Kukkakaalipihvi pysyy kasassa kannan ansiosta. Kannattomat päätypalat voit grillata parilalla. Nappaa herkullinen resepti!

19.7.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
2–3
keskikokoista kukkakaalia
2 rkl
rypsiöljyä
Majoneesikastike
1
muna
2 tl
sinappia
¼ tl
suolaa
1 tl
valkoviinietikkaa
2 tl
sitruunanmehua
3 dl
rypsiöljyä
1 dl
pecorinojuustoa raasteena
Salsa verde
1
valkosipulinkynsi
½ dl
mietoa oliiviöljyä
2 rkl
kapriksia
1 rku
lehtipersiljaa
½ rku
ruohosipulia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Kukkakaalipihvit kahdella kastikkeella – ohje:

  1. Aloita kastikkeista. Riko huoneenlämpöinen muna kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, suola, etikka ja sitruunanmehu. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja kaada öljy ohuena nauhana joukkoon. Raasta pecorino ja kääntele lusikalla valmiiseen majoneesiin.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita öljy, kaprikset, lehtipersilja ja ruohosipuli oksina sekä mausteet kapeaan korkeaan kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita valkosipulinkynsi lusikalla joukkoon.
  3. Leikkaa kukkakaalit noin 1,5 cm:n paksuisiksi kiekoiksi ja öljyä kiekot kevyesti. Kypsennä grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kääntele kiekkoja ahkerasti kypsennyksen aikana. Lusikoi majoneesikastiketta ja salsa verdeä kypsien kukkakaalipihvien päälle.

Hyvää myös huomenna

Kukkakaalipihvien majoneesikastiketta tulee ohjeella reipas määrä. Jos kastiketta jää, se säilyy jääkaapissa noin viikon verran ja on hyvä yleiskastike kaikille grillatuille kasviksille tai vaikka hampurilaisen väliin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt