3,7(31)
Kukkakaalilasagne – täyteläinen vuokaruoka on valmiina nitistämään nälän alle tunnissa
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Vaihda lasagnelevyt paahdettuihin kukkakaaliviipaleisiin ja ylläty! Lasagnen kastike onnistuu yhtä helposti kasvisjauhiksesta tai jauhelihasta.
Julkaistu 17.8.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4–5 annosta
2 (noin 2 kg)kukkakaalia
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
Kastike
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1 pkt (250 g)kasvisjauhista
1 rkloliiviöljyä
1 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa
1kasvisfondikuutio
1 rklprovencen yrttisekoitusta
½ rklsokeria
½ tlchilihiutaleita
Juustokastike
250 gmascarponea
3 dlraejuustoa (Keso cottage cheese)
100 gparmesaania raastettuna
Lisäksi
½ rkusalviaa

Kukkakaalilasagne – ohje:

  1. Leikkaa kukkakaali noin 1,5 cm viipaleiksi. Ei haittaa, vaikka osa hajoaa pienemmiksi paloiksi. Levitä viipaleet ja palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista kukkakaaleja 250 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta jäävät silti rapsakoiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauhis öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja fondikuutio. Mausta yrttiseoksella, sokerilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, jotta kastike sakenee.
  4. Sekoita juustokastikkeen aineet, jätä 1 dl parmesaaniraastetta pinnalle ripoteltavaksi.
  5. Kaada puolet jauhiskastikkeesta uunivuoan (25 × 30 cm) pohjalle. Lado puolet kukkakaaleista ja puolet juustoseoksesta päälle. Kaada loppu jauhiskastike, kukkakaalit ja juustoseos päälle. Ripottele juustoraastetta ja salvianlehtiä pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Kommentoi »