Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaalilasagne – täyteläinen vuokaruoka on valmiina nitistämään nälän alle tunnissa

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Vaihda lasagnelevyt paahdettuihin kukkakaaliviipaleisiin ja ylläty! Lasagnen kastike onnistuu yhtä helposti kasvisjauhiksesta tai jauhelihasta.

17.8.2022
Reseptin ainekset
4–5 annosta
2 (noin 2 kg)
kukkakaalia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Kastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 pkt (250 g)
kasvisjauhista
1 rkl
oliiviöljyä
1 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
kasvisfondikuutio
1 rkl
provencen yrttisekoitusta
½ rkl
sokeria
½ tl
chilihiutaleita
Juustokastike
250 g
mascarponea
3 dl
raejuustoa (Keso cottage cheese)
100 g
parmesaania raastettuna
Lisäksi
½ rku
salviaa

Kukkakaalilasagne – ohje:

  1. Leikkaa kukkakaali noin 1,5 cm viipaleiksi. Ei haittaa, vaikka osa hajoaa pienemmiksi paloiksi. Levitä viipaleet ja palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista kukkakaaleja 250 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta jäävät silti rapsakoiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauhis öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja fondikuutio. Mausta yrttiseoksella, sokerilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, jotta kastike sakenee.
  4. Sekoita juustokastikkeen aineet, jätä 1 dl parmesaaniraastetta pinnalle ripoteltavaksi.
  5. Kaada puolet jauhiskastikkeesta uunivuoan (25 × 30 cm) pohjalle. Lado puolet kukkakaaleista ja puolet juustoseoksesta päälle. Kaada loppu jauhiskastike, kukkakaalit ja juustoseos päälle. Ripottele juustoraastetta ja salvianlehtiä pinnalle.
  6. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Vinkki!

Katso myös perinteisen lasagnen resepti. Jauhelihan voi helposti korvata soijarouheella tai muulla kasviproteiinilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt