Kukkakaalilasagne – täyteläinen vuokaruoka on valmiina nitistämään nälän alle tunnissa
kasvis
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Vaihda lasagnelevyt paahdettuihin kukkakaaliviipaleisiin ja ylläty! Lasagnen kastike onnistuu yhtä helposti kasvisjauhiksesta tai jauhelihasta.

Reseptin ainekset 4–5 annosta
2 (noin 2 kg)kukkakaalia
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
Kastike
1sipuli
3valkosipulinkynttä
1 pkt (250 g)kasvisjauhista
1 rkloliiviöljyä
1 tlk (à 400 g)tomaattimurskaa
1kasvisfondikuutio
1 rklprovencen yrttisekoitusta
½ rklsokeria
½ tlchilihiutaleita
Juustokastike
250 gmascarponea
3 dlraejuustoa (Keso cottage cheese)
100 gparmesaania raastettuna
Lisäksi
½ rkusalviaa
Kukkakaalilasagne – ohje:
- Leikkaa kukkakaali noin 1,5 cm viipaleiksi. Ei haittaa, vaikka osa hajoaa pienemmiksi paloiksi. Levitä viipaleet ja palat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista kukkakaaleja 250 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä, mutta jäävät silti rapsakoiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauhis öljyssä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja fondikuutio. Mausta yrttiseoksella, sokerilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, jotta kastike sakenee.
- Sekoita juustokastikkeen aineet, jätä 1 dl parmesaaniraastetta pinnalle ripoteltavaksi.
- Kaada puolet jauhiskastikkeesta uunivuoan (25 × 30 cm) pohjalle. Lado puolet kukkakaaleista ja puolet juustoseoksesta päälle. Kaada loppu jauhiskastike, kukkakaalit ja juustoseos päälle. Ripottele juustoraastetta ja salvianlehtiä pinnalle.
- Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.