Kuivatut tatit
{
Aktiivinen
Passiivinen
Jos tattisaalis on runsas, se kannattaa kuivata. Tattien kuivaaminen on helppoa, ja kuivatut tatit säilyvät todella hyvin.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.9.2005

Kuivatut tatit
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 500 gtatteja (tasakokoisia)
Puhdista pienet, tasakokoiset tatit huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten onnistut, kun kuivaat sienet kasvikuivurilla. Voit kuivata myös uunissa, mieluiten kiertoilmassa 50 asteessa. Uunin lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen.
Lado sieniviipaleet kuivuriin tai uunin ritilälle ja kuivaa sieniä, kunnes kaikki sienet ovat rapisevan kuivia.
Säilytä kuivatut tatit pimeässä komerossa, kuivassa ja tiiviissä purkissa.