Kuivatut tatit

4
2

Kuivatut tatit

GL
KA
LA
MA
MU
2
4
Jos tattisaalis on runsas, se kannattaa kuivata. Tattien kuivaaminen on helppoa, ja kuivatut tatit säilyvät todella hyvin.
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gtatteja (tasakokoisia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Puhdista pienet, tasakokoiset tatit huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Parhaiten onnistut, kun kuivaat sienet kasvikuivurilla. Voit kuivata myös uunissa, mieluiten kiertoilmassa 50 asteessa. Uunin lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen.

Lado sieniviipaleet kuivuriin tai uunin ritilälle ja kuivaa sieniä, kunnes kaikki sienet ovat rapisevan kuivia.

Säilytä kuivatut tatit pimeässä komerossa, kuivassa ja tiiviissä purkissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä