


Kuivatut mansikat
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kuivatut mansikat ovat kivaa pikkunaposteltavaa tai aamun piristäjä myslin tai granolan seassa. Kauniin väriset mansikkalastut on helppo kuivata uunissa.
Reseptin ainekset
8 annosta
10 dl
mansikoita
Kuivatut mansikat – ohje:
- Leikkaa peratut mansikat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoiduille pelleille.
- Kuumenna uuni 50 asteeseen. Korkeampi lämpötila saa mansikat kypsymään, jolloin niiden rakenne saattaa muuttua tai ne voivat jopa palaa. Anna mansikkaviipaleiden kuivua 12 tunnin ajan uunissa. Voit jättää uunin luukun raolleen.
- Kuivaa mansikoita vielä muutaman päivän ajan huoneenlämmössä.
- Säilytä kuivatut mansikat paperipusseissa tai purkeissa viileässä ja kuivassa paikassa.
Napostele kuivattuja mansikoita sellaisenaan tai tarjoa niitä jogurtin tai viilin kanssa. Mansikat ovat kiva lisä itse tehtyyn mysliin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat