Grillataan kalaa! Kuharibsit ja -fingsit ovat täydellistä kesänaposteltavaa – mausteöljy viimeistelee herkulliset kalapalat
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kuhaa fileoidessa jää etuevien sekä selkärangan yhteyteen maukasta lihaa, joka kannattaa käyttää hyödyksi. ”Fingsit” eli kalan evistä syntyvät wingsit sekä selkärangasta valmistettavat ”ribsit” ovat grillattuina loistavaa sormisyötävää.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.6.2022

Grillataan kalaa! Kuharibsit ja -fingsit ovat täydellistä kesänaposteltavaa – mausteöljy viimeistelee herkulliset kalapalat
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4kuhan etuevät ja selkärangat
- 3 rklvalkosipuli-paprikakuivamauste- seosta (Traeger Fin & Feather rub) tai muuta kuivamausteseosta
- öljyä tai voisulaa sivelyyn
Itämainen mausteöljy
- 3 rklseesamiöljyä
- 2 rklPonzu-sitrussoijakastiketta
- 1 rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 rklvalkosipuli-chilimurskaa
- 1 rklfariinisokeria
Grillatut kuhafingsit ja -ribsit – ohje:
- Kun kuhasta on leikattu fileet talteen, irrota etuevät ja selkäranka niskasta. Fileointitekniikasta riippuen etuevät ovat joko erillään tai vielä kiinni toisissaan, jolloin taita evät keskeltä ja painele tasaiseksi paistamisen helpottamiseksi.
- Leikkaa selkäranka keskeltä kahtia ja pyyhi lihat paperilla puhtaaksi. Hiero kuivamausteseosta selkärankoihin eli ribseihin. Sekoita mausteöljyn ainekset ja sivele fingsien eli etuevien päälle. Anna maustua grillin kuumentumisen ajan.
- Grillaa fingseihin ja ribseihin paahteinen väri molemmin puolin. Kypsennä fingsejä nahkapuoli alaspäin hiukan pidempään kuin ribsejä.
- Sivele ribsien pintaan hiukan öljyä tai voisulaa ja fingsien pintaan mausteöljyä. Tarjoa kuumana suoraan grillistä. Syö sormin tai riivi lihat haarukan avulla.

Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti
Maku

Tee makumatka omassa kotikeittiössäsi! Kuhagyros on kalaversio suositusta kreikkalaisesta pikaruoasta
Kotivinkki

Ruokaisa luonnonkala-pastasalaatti hurmaa kesäisillä mauillaan – luonnonkalasäilyke on oiva vaihtoehto purkkitonnikalalle
Maku

Voittamaton kalapannu! Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton
Maku

Kuhaceviche – pikamatka Latinalaiseen Amerikkaan
Maku

Herkkupaloja pursuava kalalautanen on alkupalapöydän jalokivi – tyylikkään kokonaisuuden yllätys on raikas kermaviilipannacotta
Kotivinkki

Siikaa napolilaisten kalastajien tyyliin! Saku Tuomisen helppo resepti hurmaa – ”Rakastan yksinkertaista ruokaa ja puhtaita makuja”
Kotivinkki

Teriyakilohi grillissä
Maku