Kotivinkki

Grillataan kalaa! Kuharibsit ja -fingsit ovat täydellistä kesänaposteltavaa – mausteöljy viimeistelee herkulliset kalapalat

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kuhaa fileoidessa jää etuevien sekä selkärangan yhteyteen maukasta lihaa, joka kannattaa käyttää hyödyksi. ”Fingsit” eli kalan evistä syntyvät wingsit sekä selkärangasta valmistettavat ”ribsit” ovat grillattuina loistavaa sormisyötävää.
5
0
Julkaistu: 13.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4kuhan etuevät ja selkärangat
  • 3 rklvalkosipuli-paprikakuivamauste- seosta (Traeger Fin & Feather rub) tai muuta kuivamausteseosta
  • öljyä tai voisulaa sivelyyn

Itämainen mausteöljy

  • 3 rklseesamiöljyä
  • 2 rklPonzu-sitrussoijakastiketta
  • 1 rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rklvalkosipuli-chilimurskaa
  • 1 rklfariinisokeria
Tulosta

Grillatut kuhafingsit ja -ribsit – ohje:

  1. Kun kuhasta on leikattu fileet talteen, irrota etuevät ja selkäranka niskasta. Fileointitekniikasta riippuen etuevät ovat joko erillään tai vielä kiinni toisissaan, jolloin taita evät keskeltä ja painele tasaiseksi paistamisen helpottamiseksi.
  2. Leikkaa selkäranka keskeltä kahtia ja pyyhi lihat paperilla puhtaaksi. Hiero kuivamausteseosta selkärankoihin eli ribseihin. Sekoita mausteöljyn ainekset ja sivele fingsien eli etuevien päälle. Anna maustua grillin kuumentumisen ajan.
  3. Grillaa fingseihin ja ribseihin paahteinen väri molemmin puolin. Kypsennä fingsejä nahkapuoli alaspäin hiukan pidempään kuin ribsejä.
  4. Sivele ribsien pintaan hiukan öljyä tai voisulaa ja fingsien pintaan mausteöljyä. Tarjoa kuumana suoraan grillistä. Syö sormin tai riivi lihat haarukan avulla.
Kommentoi »