Kuhaa perunapetillä

1 h
0
0

Kuhaa perunapetillä

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Sikke Sumari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplperunaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 15 kplkirsikkatomaattia
  • 20 kplkivettömiä oliiveja
  • 1000 gkuhaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1/2 dllehtipersiljaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori perunat ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi vaikkapa juustohöylällä. Lado perunat reilusti oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Lisää suolaa ja pippuria.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pane perunavuoka uuniin 15 minuutiksi.

Ota vuoka uunista. Lado pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit.

Aseta päällimmäiseksi perattu, huuhdottu ja kuivattu sekä sisältä suolattu ja pippuroitu kala. Työnnä kalan kidusonteloon ja vatsaan valkosipulinkynsi ja sitruunaviipaleita. Lorauta kalan pinnalle oliiviöljyä, pane vuoka uudelleen uuniin ja kypsennä puolisen tuntia.

Tarjoa ruoka lehtipersiljalla somistettuna.

•Yrttien ystävä voi lisätä kalan vatsaan myös rosmariinin tai timjamin oksan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä