Kuvat
Julkaistu 8.7.2005

Kuha Walewska
Reseptin ainekset (4 annosta)
Duchesse-perunasose
- 500 gperunaa
- 2 rklvoita
- 2 kplkeltuaista
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmuskottipähkinää
Kuha
- 600 gkuhaa
- 1 dlkalalientä
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
Kastike
- 30 gvoita
- 2 1/2 rklvehnäjauhoja
- 2 dlkalalientä
- 2 dlkuivaa valkoviiniä
- 1/2 dlruokakermaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
- 1 kplkeltuaista
Koristeluun
- 100 gkatkarapuja (pakaste)
- 2 dlkukkakaalia (höyrytettynä)
- 1 rkltuoretta basilikaa
Kuha walewska – ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
- Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
- Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
- Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
- Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet kuha Walewskan koristeeksi.