


Kuha Walewska
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Reseptin ainekset
4 annosta
Duchesse-perunasose
500 g
perunaa
2 rkl
voita
2 kpl
keltuaista
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
Kuha
600 g
kuhaa
1 dl
kalalientä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
Kastike
30 g
voita
2 1/2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kalalientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
ruokakermaa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
keltuaista
Koristeluun
100 g
katkarapuja (pakaste)
2 dl
kukkakaalia (höyrytettynä)
1 rkl
tuoretta basilikaa
Kuha walewska – ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
- Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
- Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
- Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
- Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet kuha Walewskan koristeeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat