Maku

Kuha Walewska

55 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
20 min
3.9
6
Julkaistu 8.7.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

Duchesse-perunasose

  • 500 gperunaa
  • 2 rklvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää

Kuha

  • 600 gkuhaa
  • 1 dlkalalientä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä

Kastike

  • 30 gvoita
  • 2 1/2 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkalalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 kplkeltuaista

Koristeluun

  • 100 gkatkarapuja (pakaste)
  • 2 dlkukkakaalia (höyrytettynä)
  • 1 rkltuoretta basilikaa
Tulosta

Kuha walewska – ohje:

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
  2. Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
  4. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
  6. Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet kuha Walewskan koristeeksi.
6 kommenttia