Reseptin ainekset 4 annosta
Duchesse-perunasose
500 gperunaa
2 rklvoita
2 kplkeltuaista
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää
Kuha
600 gkuhaa
1 dlkalalientä
1 dlkuivaa valkoviiniä
Kastike
30 gvoita
2 1/2 rklvehnäjauhoja
2 dlkalalientä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1/2 dlruokakermaa
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 kplkeltuaista
Koristeluun
100 gkatkarapuja (pakaste)
2 dlkukkakaalia (höyrytettynä)
1 rkltuoretta basilikaa
Kuha walewska – ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
- Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
- Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
- Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
- Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet kuha Walewskan koristeeksi.