3,9(43)
Kuha Walewska
55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min
Julkaistu 8.7.2005
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Duchesse-perunasose
500 gperunaa
2 rklvoita
2 kplkeltuaista
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää
Kuha
600 gkuhaa
1 dlkalalientä
1 dlkuivaa valkoviiniä
Kastike
30 gvoita
2 1/2 rklvehnäjauhoja
2 dlkalalientä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1/2 dlruokakermaa
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 kplkeltuaista
Koristeluun
100 gkatkarapuja (pakaste)
2 dlkukkakaalia (höyrytettynä)
1 rkltuoretta basilikaa

Kuha walewska – ohje:

  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat. Lisää voi joukkoon ja anna soseen jäähtyä hetken aikaa. Lisää keltuaiset ja mausteet hyvin sekoittaen.
  2. Pane perunamassa tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota voideltuun, uunikestävään tarjoiluvatiin reunus perunasoseesta.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane kuhafileet uunivuokaan ja valuta kalaliemi-valkoviinisekoitus päälle. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 10 minuuttia. Nosta kuhafileet talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
  4. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan, keltuaista lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää keltuainen kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Aseta kypsät kuhafileet perunasoseella reunustetulle vadille. Valuta kastike kuhafileiden päälle. Kuorruta 220-asteisessa uunissa ylälämmössä kunnes pinta on kullanruskea.
  6. Levitä mikrossa lämmitetyt tai pannussa nopeasti pikapaistetut katkaravut tai ravunpyrstöt kastikkeen päälle. Asettele kukkakaalinnuput ja basilikalehdet kuha Walewskan koristeeksi.
6 kommenttia