Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kristallipullat – vaniljainen sokerihuntu viimeistelee pullat suloiseksi makunautinnoksi

13 h 14 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 12 h 24 min

Kristallipullat leivotaan yön yli kohotettavasta pullataikinasta ja paistetaan voitelemattomina. Jäähtyneinä ne voidellaan voisulalla ja kastetaan runsaaseen sokeriin. Kaunista ja tyrmäävän herkullista!

24.2.2016
Reseptin ainekset
40 kpl
35 g
hiivaa (3/4 pkt)
5 dl
täysmaitoa
2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
2 tl
kardemummaa
1 tl
suolaa
16 dl
vehnäjauhoja (noin)
200 g
voita (tai margariinia)
Koristelu
50 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kristallipullat – ohje:

  1. Aloita kristallipullien valmistaminen leipomalla pullataikina herkuttelua edeltävänä päivänä.
  2. Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  3. Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta kulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.
  4. Seuraavana päivänä kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se pehmeän kimmoisaksi.
  5. Kauli taikina levyksi (40 cm x 40 cm). Käännä levy kaksinkerroin ja leikkaa se noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleita päistä vastakkaisiin suuntiin ja kääri sykeröksi. Jätä päät alapuolelle. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne liinalla. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  6. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Sulata voi mikrossa. Sekoita sokerit keskenään. Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja kasta sokeriseoksessa.
  8. Anna kristallipullien pinnan kuivahtaa hetki ennen niiden tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt