Maku

Kristallipullat

13 h 14 min
5
0

Kristallipullat

Kauniit ja herkulliset kristallipullat leivotaan yön yli kohotettavasta pullataikinasta ja paistetaan voitelemattomina. Jäähtyneinä ne voidellaan voisulalla ja kastetaan runsaaseen sokeriin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 35 ghiivaa (3/4 pkt)
  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 16 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 200 gvoita (tai margariinia)

Koristelu

  • 50 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

13 h 14 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h 24 min

Aloita kristallipullien valmistaminen leipomalla pullataikina edellisenä päivänä. 

Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta kulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.

Seuraavana päivänä kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se pehmeän kimmoisaksi.

Kauli taikina levyksi (40 cm x 40 cm). Käännä levy kaksinkerroin ja leikkaa se noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kieputa suikaleita päistä vastakkaisiin suuntiin ja kääri sykeröksi. Jätä päät alapuolelle. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne liinalla. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata voi mikrossa. Sekoita sokerit keskenään. Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja kasta sokeriseoksessa.

Anna kristallipullien pinnan kuivahtaa hetki ennen niiden tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä