4,2(5)
Kotoisa marjapiirakka ja vaniljakastike
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Kotoisa marjapiirakka ja vaniljakastike on kahvihetken ihanin herkku! Uunituore piirakka katoaa uunipannulta nopeasti..
8.2.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
4 kplmunaa
1 3/4 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Päälle
6 dlmarjoja (esim. vadelmia ja herukoita)
1 rklperunajauhoja
2 rklsokeria
Vaniljakastike
2 dlkuohukermaa
2 dlkevytmaitoa
1 kplmunaa
1 rklsokeria
1 rklperunajauhoja
2 rklvaniljasokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi ja nosta se uunipannuun. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Sekoita kohmeisten marjojen joukkoon perunajauhot ja puolet sokerista. Ripottele marjat taikinan päälle. Sirottele päälle loppu sokeri. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vaniljakastike. Mittaa kerma, maito, muna, sokerit ja perunajauhot kattilaan. Vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna vaniljakastiketta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Nosta heti liedeltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Tarjoa marjapiirakan kanssa.

*Vaihtele marjoja makusi mukaan. Lisää sokerin määrää, jos marjat ovat kovin happamia.

*Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, manteli- tai pähkinärouhetta.

  • Piirakka on parhaimmillaan juuri uunista tulleena, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.