Kotivinkki

Korvapuustin ja kääretortun pullantuoksuinen liitto! Korvapuustikääretorttu lumoaa kaikki klassikkoleipomusten ystävät

1 h 28 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 8 min
Korvapuustikääretorttu lumoaa! Kardemummalla maustettu kääretorttupohja saa pinnallen kierteet kanelikreemistä, ja voi-tuorejuustotäyte tuo vastustamatonta mehevyyttä. Joko saa maistaa?
3.5
1
Julkaistu 12.10.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ prkkanelikreemiä (Valio)

Kanelitäyte

  • 100 gvoita
  • 1 prk (200 g)vaniljatuorejuustoa
  • ½ prkkanelikreemiä (Valio)
  • 1 tlkanelia
Tulosta

Korvapuustikääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita ­varovasti käännellen. Levitä taikina leivin­paperin päälle uunipellille.
  3. Lusikoi puolet kanelikreemistä pursotinpussiin. Leikkaa pussiin reikä ja pursota kreemiä spiraaleiksi taikinan päälle. Jätä kreemiä vähän pussiin, jotta voit vahvistaa myöhemmin valmiin tortun pinnalla näkyviä spiraaleja.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.
  5. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  6. Anna voin pehmitä huoneenlämmössä tai notkista se nopeasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto, kanelikreemi ja kaneli voin joukkoon.
  7. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi. Anna korvapuustikääretortun tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoamista.

Mitä tykkäsit reseptistä? Kerro kommenteissa!

1 kommentti