3,5(13)
Korvapuustin ja kääretortun pullava liitto! Tämä herkku lumoaa klassikkojen ystävät
1 h 28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 8 min
Korvapuustikääretorttu lumoaa! Kardemummalla maustettu kääretorttupohja saa pinnallen kierteet kanelikreemistä, ja voi-tuorejuustotäyte tuo vastustamatonta mehevyyttä. Joko saa maistaa?
Julkaistu 12.10.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4munaa
1½ dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
¾ dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
½ prkkanelikreemiä (Valio)
Kanelitäyte
100 gvoita
1 prk (200 g)vaniljatuorejuustoa
½ prkkanelikreemiä (Valio)
1 tlkanelia

Korvapuustikääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita ­varovasti käännellen. Levitä taikina leivin­paperin päälle uunipellille.
  3. Lusikoi puolet kanelikreemistä pursotinpussiin. Leikkaa pussiin reikä ja pursota kreemiä spiraaleiksi taikinan päälle. Jätä kreemiä vähän pussiin, jotta voit vahvistaa myöhemmin valmiin tortun pinnalla näkyviä spiraaleja.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.
  5. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  6. Anna voin pehmitä huoneenlämmössä tai notkista se nopeasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto, kanelikreemi ja kaneli voin joukkoon.
  7. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi. Anna korvapuustikääretortun tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoamista.

Mitä tykkäsit reseptistä? Kerro kommenteissa!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.