


Taittele torttu
Kuin pitsiä pinnassa – mutta superhelpot taitella! Koristeellisten kolmiotorttujen sisältä paljastuu ihana täyte
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Koristeellisten kolmiotorttujen sisältä paljastuu päärynän ja suolakinuskin makuinen täyte. Katso kolmiotortun taittelusta video!
Reseptin ainekset
10−16 kpl
1 pkt (500 g)
lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1−2 dl
paistonkestävää päärynä-suolainenkinuskimarmeladia (Dronningholm)
Voitelu
1
muna
Viimeistely
1−2 rkl
tomusokeria
Koristeelliset kolmiotortut − ohje:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyjä hiukan ohuemmiksi. Leikkaa ne kahteen osaan.
- Leikkaa neliön alareunasta keskikohtaan saakka viiltoja taikinapyörällä tai veitsellä puolen sentin välein, niin että reunat jäävät ehjiksi.
- Taita neliö kahtia, niin että ehjä puoli tulee päälle.
- Lusikoi noin teelusikallinen täytettä taikinan keskelle. Taita molemmat yläkulmat keskelle, niin että muodostuu kolmio. Nipistele keskikohta sormin ja alareuna haarukalla kiinni.
- Käännä torttu toisinpäin ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Voitele tortut munalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Viimeistele kolmiotortut hieman jäähtyneenä tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat