Koreasti kulhossa
Korealainen riisisalaatti − paista jämäriisi uunissa rapeaksi levyksi ja tarjoa tulisenkirpeän kastikkeen kanssa
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Voisiko jämäriisiä hyödyntää herkummin kuin rapeapintaiseksi uunissa paistettuna? Huomaa, että riisin tulee olla jääkaappikylmää sillä lämpimänä se liisteröityy munien ja mausteiden kanssa eikä lopputulos ole rapsakka. Tulisenkirpeä kastike viimeistelee salaatin Korean makuihin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu riisi
6 dl
keitettyä riisiä
3
munaa
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulia
1 tl
inkivääritahnaa (esim. Spice Up)
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
2 rkl
seesaminsiemeniä
Salaatti
1
pieni jäävuorisalaatti
½
kurkku
½ rku
korianteria
Kastike
1½ rkl
rapeaa chiliöljyä
3 rkl
miriniä
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
limenmehua
2 rkl
vettä
Lisäksi
4 dl
itu- tai versosalaattia
Korealainen riisisalaatti − ohje:
- Laita kylmä riisi kulhoon ja riko munat joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja viipaloi kevätsipulit. Sekoita seesaminsiemeniä lukuun ottamat loput aineet riisi-munaseokseen.
- Levitä seos ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paahda riisiä vielä noin 10 minuuttia.
- Pese ja leikkaa jääsalaatti ja kurkku sopiviksi suupaloiksi isoon kulhoon. Hienonna korianteri ja lisää salaatin joukkoon.
- Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa. Lusikoi noin puolet kastikkeesta salaatti-kurkkuseokseen ja laita loppu tarjolle pöytään jokaisen itse lisättäväksi.
- Jaa salaatti annoskulhoihin. Leikkaa lämmin riisi sopiviksi annospaloiksi ja nosta salaatin päälle. Viimeistele annokset itu- tai versosalaatilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat