Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Valmista valkokaalista, raakamakkarasta ja gochujang-chilitahnasta lämmittävä ja mausteinen korealainen kaalikeitto. Lisää potkua keittoon tuovat inkivääri, valkosipuli ja seesamiöljy.
GL
MU
MA
3.3
Kuvat
Julkaistu 4.10.2021

Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 500 g valkokaalia
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2 tlinkivääriä raastettuna
- 280 g porsaan raakamakkaraa (esim. HK Maakarit Livornon Luigi)
- 1 rklseesamiöljyä
- 8 dlvettä
- 3 rkllihafondia
- 400 mlpaseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
- 1 rklgochujang-chilitahnaa
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tlsokeria
- (suolaa)
Lisäksi
- ½ dl korianteritahnaa (esim. Spice Up)
Korealainen kaalikeitto – ohje:
- Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi raakamakkarat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalit, sipulit ja inkiväärit ja paista hetken aikaa. Lisää makkarat ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi, fondi, paseerattu tomaatti ja loput mausteet.
- Hauduta keittoa, kunnes kaalit pehmenevät ja makkarat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa korealainen kaalikeitto korianteritahnan kanssa.
Vinkki!
Keiton tulisuutta voi säätää chilitahnan määrällä mieleisekseen.

Kaalikeiton uudet kujeet! Korealainen kaali-tofukeitto on uusi, mausteinen soppasuosikkisi
Kotivinkki

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Kotivinkki

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Kaalikeitto – ota helppo soppa osaksi arkea ja ihastu klassikkoruokaan uudelleen
Kotivinkki

Venäläishenkinen broileri-kaalikeitto – herkullisen maun salaisuus on itse tehty liemi
Kotivinkki

Pikakimchi – korealaisen kaalisalaatin helpompi arkiversio on täydellinen lisuke nuudeliruoille
Maku

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki