


Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
40 min
Valmista valkokaalista, raakamakkarasta ja gochujang-chilitahnasta lämmittävä ja mausteinen korealainen kaalikeitto. Lisää potkua keittoon tuovat inkivääri, valkosipuli ja seesamiöljy.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
500 g
valkokaalia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 tl
inkivääriä raastettuna
280 g
porsaan raakamakkaraa (esim. HK Maakarit Livornon Luigi)
1 rkl
seesamiöljyä
8 dl
vettä
3 rkl
lihafondia
400 ml
paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
sokeria
(suolaa)
Lisäksi
½ dl
korianteritahnaa (esim. Spice Up)
Korealainen kaalikeitto – ohje:
- Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi raakamakkarat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalit, sipulit ja inkiväärit ja paista hetken aikaa. Lisää makkarat ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi, fondi, paseerattu tomaatti ja loput mausteet.
- Hauduta keittoa, kunnes kaalit pehmenevät ja makkarat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa korealainen kaalikeitto korianteritahnan kanssa.
Vinkki!
Keiton tulisuutta voi säätää chilitahnan määrällä mieleisekseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat