Maku

Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Valmista valkokaalista, raakamakkarasta ja gochujang-chilitahnasta lämmittävä ja mausteinen korealainen kaalikeitto. Lisää potkua keittoon tuovat inkivääri, valkosipuli ja seesamiöljy.
GL
MU
MA
3.3
1
Julkaistu 4.10.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 500 g valkokaalia
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 tlinkivääriä raastettuna
  • 280 g porsaan raakamakkaraa (esim. HK Maakarit Livornon Luigi)
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 8 dlvettä
  • 3 rkllihafondia
  • 400 mlpaseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • 1 rklgochujang-chilitahnaa
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria
  • (suolaa)

Lisäksi

  • ½ dl korianteritahnaa (esim. Spice Up)
Tulosta

Korealainen kaalikeitto – ohje:

  1. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi raakamakkarat.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalit, sipulit ja inkiväärit ja paista hetken aikaa. Lisää makkarat ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää vesi, fondi, paseerattu tomaatti ja loput mausteet.
  4. Hauduta keittoa, kunnes kaalit pehmenevät ja makkarat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoa korealainen kaalikeitto korianteritahnan kanssa.

Vinkki!

Keiton tulisuutta voi säätää chilitahnan määrällä mieleisekseen.

1 kommentti