Maku

Konjakkisinappi – perinteinen ohje, jolla valmistat sinapin helposti

48 h 15 min
GL
KA
3.44
2

Konjakkisinappi on kinkun paras kaveri ja myös mainio joulunajan tuliainen. Tee siis kerralla reilumpi annos, jolloin konjakkisinapista riittää sekä omaan joulupöytään että lahjaksi.
Tulosta
Kuvat Kristiina Hemminki

Ainekset (2 kpl)

Konjakkisinappi

  • 1 dlsinappijauhetta
  • 1 dlsokeria
  • ½ rklperunajauhoja
  • 1 dlruokakermaa
  • 2munaa
  • ¼ dlomenatäysmehua
  • 1 tlviinietikkaa
  • 4 rklkonjakkia

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Konjakkisinappi valmistuu näin:

  1. Sekoita kattilassa kuivat aineet.
  2. Lisää joukkoon muut aineet konjakkia lukuun ottamatta.
  3. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa.
  4. Mausta jäähtynyt sinappi konjakilla ja annostele purkkeihin.
  5. Anna konjakkisinappien maustua jääkaapissa pari päivää ennen maistelua.
MITÄ PIDIT?
3.44