Konjakkigraavattu lohi on kalapöydän hurmuri – ota talteen helppo resepti!
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Viritä graavilohi lorauksella konjakkia ja ylläty. Tilkka antaa lohelle hienostuneen aromin tosi helposti!
GL
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.12.2018

Konjakkigraavattu lohi on kalapöydän hurmuri – ota talteen helppo resepti!
Reseptin ainekset (10 annosta)
Konjakkigraavilohi
- 1 kgkirjolohta
- 2 rklkonjakkia
- 2 rklsormisuolaa
- 1 rklsokeria
- 1 tlvalkopippuria
Konjakkigraavilohi tehdään näin:
- Fileoi lohi mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sivele kala konjakilla. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri keskenään, ja hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane päälle esimerkiksi lautanen painoksi ja siirrä jääkaappiin.
- Anna konjakkigraavilohen maustua ainakin yön yli. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa konjakkigraavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.
Voit käyttää lohen graavaamiseen haluamaasi alkoholia. Konjakin lisäksi toimivaksi on testattu ja todettu ainakin viski ja appelsiinilikööri.
Graavilohen voi myös pakastaa.

Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
Maku

Chiligraavattu siika
Maku

Voiko graavilohesta saada vielä houkuttelevampaa? Kyllä, värjää se punajuurella
Kotivinkki

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
Maku

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
Maku

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
Maku

Ginigraavattu siika
Maku