Maku

Konjakkigraavattu lohi on kalapöydän hurmuri – ota talteen helppo resepti!

24 h 20 min
GL
MA
MU
5
0

Viritä graavilohi lorauksella konjakkia ja ylläty. Tilkka antaa lohelle hienostuneen aromin tosi helposti!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (10 annosta)

Konjakkigraavilohi

  • 1 kgkirjolohta
  • 2 rklkonjakkia
  • 2 rklsormisuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Konjakkigraavilohi tehdään näin:

  1. Fileoi lohi mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Sivele kala konjakilla. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri keskenään, ja hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane päälle esimerkiksi lautanen painoksi ja siirrä jääkaappiin.
  4. Anna konjakkigraavilohen maustua ainakin yön yli. Kääntele graavilohipakettia välillä.
  5. Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa konjakkigraavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.

Voit käyttää lohen graavaamiseen haluamaasi alkoholia. Konjakin lisäksi toimivaksi on testattu ja todettu ainakin viski ja appelsiinilikööri.

Graavilohen voi myös pakastaa.

MITÄ PIDIT?
5