


Konjakkigraavattu lohi on kalapöydän hurmuri – ota talteen helppo resepti!
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Viritä graavilohi lorauksella konjakkia ja ylläty. Tilkka antaa lohelle hienostuneen aromin tosi helposti!
Reseptin ainekset
10 annosta
Konjakkigraavilohi
1 kg
kirjolohta
2 rkl
konjakkia
2 rkl
sormisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria
Konjakkigraavilohi – ohje:
- Fileoi lohi mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
- Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Sivele kala konjakilla. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri keskenään, ja hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane päälle esimerkiksi lautanen painoksi ja siirrä jääkaappiin.
- Anna konjakkigraavilohen maustua ainakin yön yli. Kääntele graavilohipakettia välillä.
- Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa konjakkigraavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.
Vinkit!
- Voit käyttää lohen graavaamiseen haluamaasi alkoholia. Konjakin lisäksi toimivaksi on testattu ja todettu ainakin viski ja appelsiinilikööri.
- Graavilohen voi myös pakastaa.
- Ota talteen myös perinteinen graavilohen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat