Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Konjakkigraavattu lohi on kalapöydän hurmuri – ota talteen helppo resepti!

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Viritä graavilohi lorauksella konjakkia ja ylläty. Tilkka antaa lohelle hienostuneen aromin tosi helposti!

13.12.2018
Reseptin ainekset
10 annosta
Konjakkigraavilohi
1 kg
kirjolohta
2 rkl
konjakkia
2 rkl
sormisuolaa
1 rkl
sokeria
1 tl
valkopippuria

Konjakkigraavilohi – ohje:

  1. Fileoi lohi mutta älä poista nahkaa. Nypi selkäruodot pois.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Sivele kala konjakilla. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri keskenään, ja hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri tiukaksi paketiksi. Pane päälle esimerkiksi lautanen painoksi ja siirrä jääkaappiin.
  4. Anna konjakkigraavilohen maustua ainakin yön yli. Kääntele graavilohipakettia välillä.
  5. Poista irtoavat mausteet graavilohen pinnalta. Leikkaa konjakkigraavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.

Vinkit!

  • Voit käyttää lohen graavaamiseen haluamaasi alkoholia. Konjakin lisäksi toimivaksi on testattu ja todettu ainakin viski ja appelsiinilikööri.
  • Graavilohen voi myös pakastaa.
  • Ota talteen myös perinteinen graavilohen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt