4,1(24)
Konjakilla maustettu suklaamousse – syntisen hyvä jälkiruoka aikuiseen makuun
gluteeniton
kasvis
10 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 h
Pieni annos konjakilla maustettua tummaa suklaamoussea on täydellinen aterian päätös aikuiseen makuun. Suosittelemme!
Julkaistu 10.12.2012
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
200 gtummaa suklaata
1 kplkeltuaista
2 dlkuohukermaa
1 1/2 rklkonjakkia
Koristeluun
1 tlkoristerakeita

Konjakilla maustettu suklaamousse valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  2. Paloittele suklaa ja sulata se mikroaaltouunissa varovasti välillä sekoittaen.
  3. Sekoita huoneenlämpöinen keltuainen haalean suklaan joukkoon.
  4. Yhdistä kerma suklaaseokseen. Mausta konjakilla.
  5. Jaa suklaamousse jälkiruokakippoihin tai espressokuppeihin. Ripottele pinnalle koristerakeita.
  6. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Kommentoi »