Vatkaa pehmeä, huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa kuohkeaksi.
Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivin-jauhe ja sormisuola.
Lisää jauhoseos rasvaseokseen kevyesti vatkaten.
Leikkaa kaikki suklaat rouheeksi keittiöveitsellä ja kääntele nuolijalla taikinaan.
Muotoile taikinasta palloja leivinpaperin päälle pellille. Nosta pelti jääkaappiin siksi aikaa, kun uuni lämpenee. Kannattaa paistaa keksit kahdessa osassa, etteivät keksit tartu kiinni toisiinsa.
Paista keksejä 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 16–17 minuuttia.
Jäähdytä keksit ritilällä.
Vinkit!
• Keksien pitäisi levitä uunissa itsestään, mutta voit myös painella keksejä hieman keskeltä lusikalla tai haarukalla, kun paisto-aikaa on jäljellä noin 6–7 minuuttia.
• Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa hyvin parikin viikkoa.