Maku

Kolmen kerroksen joulukakku

1 h
3.5
0

Kolmen kerroksen joulukakku

Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 100 gkuivattuja taateleita
  • 1 1/2 dlappelsiinitäysmehua (tai vettä)
  • 75 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlmantelirouhetta
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Kookoskuorrute

  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 50 gvoita
  • 5 rklkuohukermaa
  • 5 rklfariinisokeria

Päälle

  • 3 kplpäärynää
  • 1 dlappelsiinimarmeladia (paistonkestävää)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Pilko taatelit kattilaan veteen tai halutessasi appelsiinimehuun. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes seos on soseutunut. Anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taateliseos.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kiehauta sillä aikaa kookoskuorrute. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Levitä seos kakun pinnalle, ja pane se takaisin uuniin 5 minuutiksi.

Lado kuoritut ja viipaleiksi leikatut päärynät kauniisti leivonnaisen päälle. Levitä päärynöiden pinnalle ohut kerros appelsiinimarmeladia.

Pane kakku takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.

Tarjoa kolmen kerroksen joulukakku sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai inkiväärillä maustetun kermavaahdon kera.

*Kolmen kerroksen joulukakku on hyvin säilyvä ja vain paranee vanhetessaan.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä