Kotivinkki

Kokonaisena kypsennetty appelsiini-rosmariinibroileri – paista meheväksi uunissa ja herkuttele!

1 h 25 min
LA
MA
MU
5
0

Kokonaisen broilerin valmistaminen on helpompaa kuin uskotkaan, sillä pienten valmistelujen jälkeen vaaditaan vain malttia. Ja lopputulos on huippumehevä!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 1kokonainen broileri

Marinadi

  • 1appelsiinin kuori (luomu)
  • 1 dlappelsiinin mehua
  • 3valkosipulinkynttä
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 2 tlsavupaprikajauhetta
  • 1 ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 2valkosipulia
  • 12kumkvattia

Lisuke

  • 2 dllinssejä (beluga)
  • 1suolattu sitruuna

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Kokonaisena kypsennetty appelsiini-rosmariinibroileri valmistuu näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuivaa broileri talouspaperilla. Pese appelsiini ja raasta sen kuori sekä purista desi mehua kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja sivele sillä broileri kauttaaltaan sisältä ja ulkoa. Laita broileri voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa kumkvatit ja kokonaiset valkosipulit puoliksi. Lisää ne vuokaan broilerin ympärille. Laske uunin lämpöä 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin tunti. Valele broileria, valkosipuleita ja kumkvatteja muutaman kerran paistamisen aikana vuokaan valuneella marinadilla.
  3. Keitä linssit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät linssit pieneksi kuutioidulla, suolatulla sitruunalla.

Vinkki!

Suolasitruunoita myydään säilykkeenä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa tai etnisissä kaupoissa. Voit myös valmistaa niitä itse:

Pese viisi luomusitruunaa hyvin kuumalla vedellä. Lohko sitruunat neljään osaan. Lado lohkot kiehuvassa vedessä steriloituun lasipurkkiin ja ripottele lohkojen väliin kolme ruokalusikallista karkeaa merisuolaa. Purista purkkiin kahden sitruunan mehu ja sen verran vettä, että sitruunalohkot peittyvät. Sulje purkki ja anna sitruunoiden tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukausi. Ravistele purkkia välillä. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
5