Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kokonaisena kypsennetty appelsiini-rosmariinibroileri – paista meheväksi uunissa ja herkuttele!

1 h 25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 15 min

Kokonaisen broilerin valmistaminen on helpompaa kuin uskotkaan, sillä pienten valmistelujen jälkeen vaaditaan vain malttia. Ja lopputulos on huippumehevä!

28.2.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
1
kokonainen broileri
Marinadi
1
appelsiinin kuori (luomu)
1 dl
appelsiinin mehua
3
valkosipulinkynttä
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
2 tl
savupaprikajauhetta
1 ½ tl
suolaa
Lisäksi
2
valkosipulia
12
kumkvattia
Lisuke
2 dl
linssejä (beluga)
1
suolattu sitruuna

Kokonaisena kypsennetty appelsiini-rosmariinibroileri – ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuivaa broileri talouspaperilla. Pese appelsiini ja raasta sen kuori sekä purista desi mehua kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja sivele sillä broileri kauttaaltaan sisältä ja ulkoa. Laita broileri voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa kumkvatit ja kokonaiset valkosipulit puoliksi. Lisää ne vuokaan broilerin ympärille. Laske uunin lämpöä 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin tunti. Valele broileria, valkosipuleita ja kumkvatteja muutaman kerran paistamisen aikana vuokaan valuneella marinadilla.
  3. Keitä linssit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kypsät linssit pieneksi kuutioidulla, suolatulla sitruunalla.

Vinkki!

Suolasitruunoita myydään säilykkeenä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa tai etnisissä kaupoissa. Voit myös valmistaa niitä itse:

Pese viisi luomusitruunaa hyvin kuumalla vedellä. Lohko sitruunat neljään osaan. Lado lohkot kiehuvassa vedessä steriloituun lasipurkkiin ja ripottele lohkojen väliin kolme ruokalusikallista karkeaa merisuolaa. Purista purkkiin kahden sitruunan mehu ja sen verran vettä, että sitruunalohkot peittyvät. Sulje purkki ja anna sitruunoiden tekeytyä pimeässä huoneenlämmössä noin kuukausi. Ravistele purkkia välillä. Säilytä avattu purkki jääkaapissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt